Amerikalılar "Ulusal Anma Günü" tatilinde alışverişe koştu

Amerikalılar "Ulusal Anma Günü" tatilinde alışverişe koştu

ABD'de 3 günlük "Ulusal Anma Günü" tatili süresince yaklaşık 39 milyon kişi seyahate, 100 milyondan fazla kişi de alışverişe çıktı

CHICAGO (AA) - ABD'de "Black Friday-Kara Cuma"dan sonra en büyük indirimlerin yapıldığı "Memorial Day-Ulusal Anma Günü" nedeniyle, alışveriş merkezlerinde büyük yoğunluk yaşandı.

Amerikalılar ülkenin en büyük tatillerinden biri sayılan "Ulusal Anma Günü"nü seyahat ya da alışveriş fırsatı olarak değerlendirdi.

ABD'li seyahat ajansı AAA’ya göre, 27-29 Mayıs'ta gerçekleşen 3 günlük "Ulusal Anma Günü" tatilinde yaklaşık 39 milyon kişi en az 75 kilometre uzağa seyahat etti. Amerikalı tatilcilerin 34.6 milyonu ise karayolunu tercih etti.

ABD’deki Ulusal Anma Günü, tatilin yanı sıra önemli bir alışveriş fırsatı olarak da değerlendirildi. Söz konusu tatil döneminde 100 milyondan fazla Amerikalı alışveriş yaptı. "Kara Cuma"dan sonra ülkedeki en büyük alışveriş potansiyeli taşıyan bu dönemde en fazla müşteriyi çekmek isteyen mağazalar önemli indirimlere gitti.

Amerikalıların adeta akın ettikleri alışveriş merkezlerinde bazı mağazaların yüzde 70'in üzerinde indirim yaptıkları gözlendi. Özellikle kıyafet ve ev tekstili ürünlerinde dikkat çeken indirimlerin yapıldığı alışveriş merkezleri mağazaların dışına konulan ürünler nedeniyle de pazar yerine döndü.

Otoyolların yanı sıra ülkedeki büyük alışveriş merkezlerinin bulunduğu bölgelerde de trafik yoğunluğu ve park sorunları yaşandı.

Amerikan polisi de uzun hafta sonu tatillerinde artış gösteren şiddet olaylarıyla ilgili ek önlem aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.