CHP, İş Bankası’na “resmen” ortak!

CHP, İş Bankası’na “resmen” ortak!

CHP’nin İş Bankası ile “resmen” ortak olduğu ortaya çıktı. İş Bankası ile ilişkisini “Ortak değiliz” diyerek reddeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu İş Bankası’nın internet sitesinde yer alan bilgiler yalanlıyor.

Bilgilere göre İş Bankası’nın “Ortaklık Yapısı” şöyle açıklanıyor: “30 Eylül 2011 tarihi itibarıyla İş Bankası’nın ortaklık yapısı aşağıdaki gibidir: İş Bankası Munzam Sandık Vakfı: % 40,07. Atatürk Hisseleri (Cumhuriyet Halk Partisi): % 28,09. Halka açık pay: % 31,84.”
 
HASAN TOSUN'un haberi
 
“İş Bankası’nın ortağı değiliz” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yalan söylediği ortaya çıktı. İş Bankası’nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre CHP, İş Bankası ile “resmen” ortak.
 
“ORTAK DEĞİLİZ” DEMİŞTİ
 
İş Bankası’nın internet sitesinde yer alan bilgiler, “İş Bankası ile ortak değiliz” diyen Kılıçdaroğlu’nu yalanlıyor. Bankanın internet sitesinde yer alan “Ortaklık Yapısı” başlıklı bölümde CHP’nin banka ile “resmen” ortak olduğu görülüyor.
 
İŞTE “ORTAKLIK” YAPISI
 
İş Bankası’nın “Benzeri olmayan bir ortaklık yapısına” sahip olduğu belirtilen söz konusu bölümde, ortaklık yapısı şöyle açıklanıyor: “Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerine göre, 30 Eylül 2011 tarihi itibarıyla İş Bankası'nın ortaklık yapısı aşağıdaki gibidir: İş Bankası Munzam Sandık Vakfı: % 40,07. Atatürk Hisseleri (Cumhuriyet Halk Partisi): % 28,09. Halka açık pay: % 31,84.”
 
CHP’LİLER YÖNETİMDE
 
CHP, ortağı İş Bankası’nın 11 kişilik Yönetim Kurulu’nda 4 üye ile temsil ediliyor. CHP kontenjanından yönetim kurulunda Aynur Dülger Ataklı, Mustafa Kıcalıoğlu, Mete Başol ve Hüseyin Yalçın isimleri yer alıyor. CHP’li üyelerden biri olan Mustafa Kırcalıoğlu, gayet sağlıklı olduğu ortaya çıkan Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal’ı tahliye etmeyen 9 hakimi tazminata mahkum eden Yargıtay 4. Hukuk Dairesi eski Başkanı olarak biliniyor. Kıcalıoğlu tepkilere “Benim vicdanım çok rahat” diye cevap vermişti.
 
KEMAL BEY’DE YÖNETİMDE YER ALDI
 
Geçmişte bankanın yönetimde yer alan isimler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yer alıyor. Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürlüğü’nden ayrıldıktan sonra İş Bankası’na geçmişti. İş Bankası yönetiminde bulunan bazı CHP’liler ise şöyle; CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, CHP eski sözcüsü Mustafa Özyürek, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, CHP eski PM üyesi İsmet Atalay, CHP üyesi Ali Sözen, CHP eski Milletvekilleri Bülent Tanla, Tuncay Ercenk ve Enis Tütüncü.
 
ATATÜRK’ÜN VASİYETİ ÇİĞNENİYOR
 
CHP’nin, İş Bankası yönetiminde bulunmasının iddia edildiği gibi Atatürk’ün vasiyeti olmadığı belirlendi. Çünkü Atatürk’ün “CHP’liler İş Bankası yönetim kurulunda bulunsun” diye bir vasiyeti yok. Atatürk, 5 Eylül 1938 tarihli vasiyetinde bütün malvarlığını bazı şartlara dayalı olarak CHP’ye verilmesine, bu malların İş Bankası tarafından hisse olarak nemalandırılmasına, her sene nemadan artan miktarın yarısını Türk Tarih ve Dil Kurumu’na tahsis edilmesini vasiyet etmişti.

 
Kaynak: Yeni Akit
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum