İşte CHP'den bir çirkin afiş daha

İşte CHP'den bir çirkin afiş daha

12 Eylül referandumunda 'rahibe afişiyle' tepki çeken CHP, yine çirkin bir afişe imza attı.

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanlığı, dünyanın saygı duyduğu Fethullah Gülen Hocaefendi'yi karabulut içinde gösteren bir afişi, seçim irtibat bürolarına astı. Afişte Başbakan Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen Hocaefendi, Deniz Feneri Derneği, balyoz ve telekulak içerikli karikatürler bulunuyor.

CHP, art arda mütedeyyin insanları rencide eden skandallara imza atıyor. Önder Sav'ın Hz. Muhammed (sas)'e ve hac ibadetine hakaret içeren sözleriyle başlayan skandallar serisi, başörtülü hanımları rahibeye benzeten afişle devam etti. CHP Genel Merkezi de Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve Fethullah Gülen'e ağır hakaretler içeren bir sergiye ev sahipliği yaptı. CHP Gençlik Kolları tarafından hazırlanan "AKP Eziyetleri" adlı sergiyi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu açmıştı. Geçtiğimiz aylarda Eskişehir'de CHP'li Tepebaşı Belediyesi'nin galerisinde açılan utanç sergisinde de cami ucubeye benzetilmiş, tesettürlü bir kadının ağzının kadın iç çamaşırıyla kapatıldığı resim de sergilenmişti.

Son skandal, Denizli'de yaşandı. CHP Denizli Merkez İlçe Başkanlığı, Gülen Hocaefendi'yi karabulut içinde gösteren bir afişi, seçim irtibat bürolarına astı. Afişler, CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven tarafından hazırlatıldı. Çirkin afişi, mizah dergilerinden montajlayarak aldıklarını savunan Yurtsever, karikatürlerden Türkiye fotoğrafı ortaya çıkardıklarını ileri sürdü.

Denizli Demokrasi platformu: BU TÜR

YAKIŞIKSIZ AFİŞLER tasvip edilemez

Çirkin afişe, Denizli Demokrasi Platformu Sözcüsü Özkan Atik, tepki gösterdi. "Fethullah Gülen Hocaefendi gurbet ellerde Türkiye'nin ismini dünyanın dört bir yanında duyurmak, bayrağımızı dalgalandırmak için insanları teşvik edip çırpınırken buralarda bu tür yakışıksız afişlerin yayınlanmasını doğru bulmuyoruz." dedi. Oy almanın gönül işi olduğunu vurgulayan Atik, şöyle devam etti: "Her kesimden, her görüşten kişinin takdirini kazanan bir âlimin, kanaat önderinin, karabulutlar içinde çizilmesi, siyasete alet edilmesi yakışıksızdır. Bu tutumlarından vazgeçmelerinin herkesi kucaklayıcı olmalarının daha doğru olacağını düşünüyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum