Tandoğan Meydanı ile ilgili müthiş teklif

Tandoğan Meydanı ile ilgili müthiş teklif

CHP ile birlikte milli irade düşmanlarının sığınağı haline gelen Ankara'daki Tandoğan Meydanı'nın isminin değiştirilmesi isteniyor.

“CHP'de Tandoğan Kafası” haberimiz büyük yankı uyandırdı. Sivil Toplum Örgütleri (STK), CHP ile birlikte milli irade düşmanlarının sığınağı haline gelen Ankara'daki Tandoğan Meydanı'nın isminin değiştirilmesini istiyor.

Akit'e konuşan Araştırmacı, Tarihçi ve Yazar Hakkı Öznur, CHP'nin miting yapmaya hazırlandığı Tandoğan Meydanı'nın isminin değiştirilmesini istedi. Meydanın ismini aldığı Nevzat Tandoğan'ın tek parti döneminin baskıcı ve dayatmacı zihniyetini yansıttığını belirten Öznur, “Statükoyu koruyan, sistemi koruyan, milli iradeye aykırı, demokrasi ve insan hakları karşıtı bütün isimler kamusal alanlardan kaldırılmalıdır. Nevzat Tandoğan tek parti döneminin ceberut uygulamalarının temsilcisidir. Onun ismi de meydandan kaldırılmalıdır” dedi.

“DEMOKRATİKLEŞME AÇISINDAN OLUMLU OLUR”

Demokraside Birlik Vakfı Başkanı Mehmet Bozdemir ise Türkiye'nin demokrasi yolunda önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, “Nevzat Tandoğan gibi tek parti döneminin dayatmacı zihniyetini temsil eden bir kişinin isminin kalkması demokratikleşme açısından olumlu olur” dedi. CHP içerisinde ulusalcı ve demokrat kavgası yaşandığına dikkat çeken Bozdemir, “CHP iktidar olmak istiyorsa demokrasi karşıtı eylemlerinden vazgeçmesi gerekir. Çünkü CHP demokratikleşmeden Türkiye demokratikleşmez. Tek parti döneminin yanlış uygulamalarını savunmak doğru değil” diye konuştu.

“TANDOĞAN İSMİ KALDIRILMALI”

Özgür Eğitim Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi de Türkiye'de birçok parka, caddeye, okula ve meydana darbecilerin isimlerinin verildiğini belirterek, bunların kaldırılması gerektiğini söyledi. Tanrıverdi, şunları söyledi: “Tek parti döneminin dayatmacı isimlerinden Nevzat Tandoğan'ın ismini böyle meydanlarda yaşatırsak, darbe mağdurlarına, faili meçhullere, insan haklarına ve en önemlisi Türk halkına ayıp etmiş oluruz. Türkiye değişecekse, modernleşecekse, demokrasileşecekse bu gibi darbeyi ve zulmü andıran park, okul, cadde ve meydan isimlerinin kaldırılması gerekir. Demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüklere hizmet eden aydınların isimleri konulmalıdır.”

Hasan Tosun / Akit
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.