CHP Ankara'da Deniz Baykal Depremi

CHP Ankara'da Deniz Baykal Depremi

Kurultay tartışmalarının yaşandığı CHP'de sular durulmuyor. Antalya'da dün CHP'li bir grup Baykal'ın istifasını istemişiti. Bugün de Ankara'da 'Baykal istifa' sesleri duyuldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanlığı, kurultay tartışmalarının yaşandığı parti genel merkezi önünde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Grup, Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın istifasını istedi.

CHP üyesi bir grup, kurultay tartışmalarının yaşandığı Genel Merkez önünde toplandı. "Seçimde 10 dakika çalışmayanın 1 dakika konuşmaya hakkı yoktur" dövizleri taşıyan grup, "Baykal istifa", "Baykal sekreterini de al da git", "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" şeklinde sloganlar attı.

GÜNEŞ: UFAK TEFEK TARTIŞMALAR VAR, YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ
Gruba seslenen CHP Genel Başkanı Hurşit Güneş, Kılıçdaroğlu'nun bir seçime girdiğini ve bu seçimde partinin oylarını yükselttiğini belirtti. Atatürk'ün partisi CHP'nin ülkeyi ilerletmek için yola çıktığını savunan Güneş, "Her şey yolunda gidiyor. CHP'nin örgütü, CHP'nin gücüdür. Bu güçle ilerliyoruz. Biz bu desteğin farkındayız." dedi. Parti içerisinde güven sorunu olmadığını ve ufak tefek tartışmalar yaşandığını vurgulayan Güneş, bunu uygunlukla karşılayıp yollarına devam edeceklerini söyledi.

İL BAŞKANI ŞENGÜL: DIŞARIYLA MÜCADELE EDİN, DÜŞMAN DIŞARIDA
Güneş'in ardından konuşan Ankara İl Başkanı Tarık Şengül ise, 12 Haziran seçimlerin demokrasi açısından başarılı, partileri açısından ileriye dönük büyük bir adım olduğunu ifade etti. Kendilerinin 'tatmin olduk' diyemeyeceklerini kaydeden Şengül, seçimleri kendi içinde değerlendirmek gerektiğini vurguladı. Alınan yüzde 26 oyun kimseyi yanıltmaması gerektiğinin altını çizen İl Başkanı, bunun bir başlangıç olduğunu ve toplumla kucaklaşmaya başlayan CHP'nin büyük bir adımı olarak niteledi. Şengül, "İktidar güçleri korksunlar, yüzde 50 ise onu da alırız. Yüzde 26 Türkiye'nin sağduyusunun onuru, geleceğin garantisi geleceğin yüzde 50'sidir." diye konuştu. CHP'de yaşananlara partililerin takılmamasını isteyen Şengül, düşmanın içeride değil dışarıda olduğunu ve partililerin içeriyle değil dışarıyla mücadele etmesini istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.