"PKK'lıların yanında yer alıyorsunuz"

"PKK'lıların yanında yer alıyorsunuz"

CHP-BDP BİRLİKTELİĞİNE PARTİ TABANINDAN TEPKİ YAĞIYOR

Uludere’de BDP’yle birlikte hareket eden CHP’ye tabanından eleştiri yağdı. Kaymakam Yavuz’a yönelik linç girişiminde ‘halkı tahrik ettiği’ iddia edilen BDP’li Kaplan da, “Bakanlar bile hayatını bana borçlu” diyerek kendini savundu.

CHP, Şırnak’ın Uludere ilçesi kırsalında savaş uçaklarının bombalaması nedeniyle hayatını kaybeden 35 köylünün ölümü üzerine harekete geçti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün parti yöneticileriyle birlikte bölgeye giderek, yaşamını yitirenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Konunun takipçisi olacaklarını ve Meclis gündemine taşıyacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, ayrıca CHP’li 6 milletvekilini de inceleme yapmak üzere ilçeye gönderdi. CHP yönetiminin bu konudaki hassas tavrı parti tabanında ise tepkiye neden oldu.

Hükümeti sıkıştırmanız gerekli

CHP’nin resmi internet sitesine görüş gönderen bazı partililer, CHP’nin izlediği tavrı eleştirirken, bazı uyarılarda bulundu. ‘Akaye’ rumuzlu bir partili, “Bu ülkede yapılan gereksiz zamlar bu kaçakçılığı arttırmıyor mu? Bu konularla hükümeti sıkıştırmak yerine PKKlı’ların yanında yer alıyorsunuz” derken, yönetime de şu uyarıda bulundu: “Eğer siz hükümeti zor duruma sokmak istiyorsanız, şunu sorun. O bölgedeki kamu yöneticileri ve askerler bu kaçakçıları bildikleri halde neden önlem almıyorlar? Güçlü bir ülke sınırlarını neden koruyamıyor.”

İktidar doğru işler yapıyor

G.S.N. isimli bir başka partili de CHP yönetimini, “Ne yanık izi, ne yırtık vardı. Ne de yere dökülmüş mazot görüntüsü. Çok düzgün bir şekilde yere dizilmiş plastik bidonlar. Lütfen kullanılmıyalım”sözleriyle uyardı. ‘Mert78’ rumuzlu bir başka partili ise “Halk iktidarın doğru işler yaptığını düşünüyor. Bence CHP daha çok çalışmalı” yorumunu yaptı.

‘Tahrik’ iddiasına tehditkar cevap

Uludere Kaymakam Naif Yavuz’un taziye ziyaretinde bulunduğu sırada meydana gelen saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında savcılığın tanıklığına başvurduğu bir kişi, bu işin organizatörlerinin BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile BDP İl Genel Meclisi üyesi İrfan Enç olduğunu söyledi.

Üzücü bir öfke patlaması olmuş

Hakkındaki provokasyon iddialarını sert bir dille yalanlayan Hasip Kaplan ise, Uludere’den dönüşte gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Uludere’yi ziyaret etmesine destek verirken Beyso aşiretine taziye telefonu açan Başbakan Erdoğan’ı “telefon şovu yapmakla” suçladı. Uludere Kaymakamı Naif Yavuz’a yönelik linç girişiminde kendisinin azmettirici olarak gösterilmesine tepki gösteren Kaplan, “Orada olmadığım bir anda Kaymakam Bey’e üzücü bir öfke patlaması olmuş, anında beş BDP yöneticim müdahale ederek kaymakamı korumuş. Onu il encümenim kurtardı” diye konuştu.

Bunu söyleyenin alnını karışlarım

“Kaymakamı o durumdan kurtaran biziz” diyen Kaplan şöyle devam etti: “Hükümetin Başbakan Yardımcısı Atalay, bakanlar ve milletvekilleri bana can borçlular. Ben onların hayatlarını kurtardım. Saldırı olacağını sezdim. Olayı duyar duymaz müdahale ettim. Bunu çarpıtıp, beni azmettirici, provokatör olarak gösterenlerin alnını karışlarım. Çocuk oyuncağı değil. Herkes haddini bilecek.”

Kaymakama saldırıda 1 gözaltı daha

Uludere Kaymakamı Naif Yavuz’a, Gülyazı köyünde yapılan saldırı ile ilgili olarak yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 7’ye yükseldi. Yavuz, Irak sınırında hayatını kaybeden 35 kişinin ailelerine taziye ziyaretinde bulunduğu sırada saldırıya uğramıştı. Saldırının faillerinin belirlenmesi için olay sonrası soruşturma başlatıldı. Soruşturmada kapsamında 6 kişi gözaltına alınmıştı. Dün bir kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin Emniyet’teki sorgusu sürüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.