CHP’de seviye iyice düştü

CHP’de seviye iyice düştü

CHP’li Güler’in “Kürt ile Türk eşit değildir” sözlerinin sahiplenildiği CHP’de ırkçı tavrın yanında seviye de dibe vurdu. CHP’li Batum, kadın kollarının panelinde, “Tayyip’in (...) tekmeyi vuralım” diye konuştu.

 

CHP’li Birgül Ayman Güler’in “Kürt ile Türk eşit değildir” sözünün ardından parti içinde çıkar ‘ırkçı krizi’ ve istifa ile devam eden gergin süreç, parti içinde seviyeyi de dibe indirdi. CHP’li Kürt kökenli vekillerin, parti içindeki ırçkı kanada tepki göstermek için “İstifaya kadar gideriz” sözlerine karşı “Arkadaşımızı kimseye yem etmeyiz” diyerek rest çeken CHP’li Anayasa profesörü Süheyl Batum, Antalya’nın Murat Paşa Belediyesine bağlı ilçe kadın kollarının düzenlediği bir panelde konuştu. Panelde parti içindeki ırkçı tartışmaları nedeniyle gergin olduğu belli eden bir uslüp ile konuşan Batum, “Tayyip’in (...) tekmeyi vuralım” diye konuştu.

Kelepçeleyip içeri attılar

Paneli izleyen üyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in bu sözleri uzun süre alkışlaması dikkat çekti. Batum, Mısır’da Hüsnü Mübarek’in yaşadığı siyası süreçleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da yaşacağını öne sürerek “Tayyip’i de atacaklar biliyorum ama Türkiye Cumhuriyeti’ne Tayyip’i attırmak yakışmaz. Bizler tekmeyi vurabilelim, bizler iktidardan alalım” dedi.

Mısır’da Hüsnü Mübarek’in yüzde 88.6 oyla seçildiği 2005 seçimlerini Amerika’nın en yetkili ağızlarla, “Mısır bölgesinde bir yıldız gibi parlıyor” şeklinde değerlendirdiğini fakat aradan geçen 5 yıl içinde batı dünyasının Mübarek’in diktatör olduğunu keşfettiğini savunan Batum, “Elleriyle koydular kelepçelediler, içeriye attılar. Tayyip’i de atacaklar, biliyorum ama Türkiye Cumhuriyeti’ne Tayyip’i attırmak yakışmaz. Bizler tekmeyi vurabilelim, bizler iktidardan alalım” dedi.

Asker meğer kağıttan kaplanmış

Batum daha önce de “Ordu darbe yapamaz hale gelmiş. Meğer kağıttan kaplanmışlar, biz onları asker zannettik”sözleriyle darbe kışkırtıcılığı yapmaktan tepki görmüş, ancak “yanlış anlaşıldım” diyerek özür dilemişti.

Çelik: Güler’in sözleri baştan sona ırkçılık

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, NTV’de soruları yanıtladı. Bakan Çelik, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in “Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz” sözleri için “Baştan sona ırkçılık’’ değerlendirmesi yaptı. İmralı ile yürütülen görüşmeleri de değerlendiren Çelik, Türkiye’nin sorunu kendine has bir iradeyle çözmeye çalıştığını dile getirdi.

Siyasiler sağduyulu olmalı

BDP’nin görüşmelerle ilgili yaptığı “Bu süreç ilerlesin AK Parti iktidarı kaybetmeyi göze alsın” açıklamasını hatırlatan Ömer Çelik, “Siyasiler konuşmalı ancak sağduyulu ve soğuk kanlı olmak gerekir. Hiçbir iktidarın atamadığı adımları bizim hükümetimiz atıyor. Takvim ve tarif koymak sürecin doğasına aykırı” diye konuştu.

BOZDAĞ: BİZİM DAYIMIZ 75 MİLYON

BAŞBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağ, Isparta’da yaptığı konuşmada, muhalefeti eleştirdi. Bozdağ, “AK Parti’ye kimsenin gücü yetmez. Çünkü bizim dayımız güçlü. Dayısı kimin güçlü olursa, ona kimse dokunmaz. Bizim dayımız Türk milleti, 75 milyon insanımızdır. Bizim muhalefetimiz proje üreten bir muhalefet değil” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum