CHP bildirisine tepkiler sürüyor

CHP bildirisine tepkiler sürüyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, CHP'li milletvekillerinin bildiri yayımlayarak, halka sivil itaatsizliğe davet etmesini eleştirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, CHP'li milletvekillerinin bildiri yayımlayarak, halka sivil itaatsizliğe davet etmesini eleştirdi. Aksu: "Halkın meclise gönderdiği bu vekiller kendi iflaslarını ilan ederek, (asili ) milleti görev davet etmiştir. Yakışıksız, ülkesini insanlarını tanımayan zihinlerin, militarizmin kıskacındaki bir grubun girişimidir." dedi.
Aksu, partisinin Eskişehir il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.
Türkiye'nin hızla büyüyerek bölgesinde ve dünya da öne çıktığını aktaran Aksu, ancak buna ayak uyduramayan muhalefetin fikir ürütmek yerine, çelme takmak için uğraştığını söyledi. Ergenekon sanıklarının milletvekili yapılmasını isteyen CHP'li Süheyl Batumu'da eleştiren Aksu, şöyle dedi: "Anayasa Profesörü olduğunu, sözlerinden değil, öz geçmişinden anladığımız genel başkan yardımcısı yeni anayasa konusundaki gündeme katkı verecek yerde, partisinin seçim listesini ilan etmeye soyundu. Kısa siyasi hayatına çark etme rekorları sığdıran, yıllarca ders verdiği öğrencilerle siyasetçi olarak ilk buluşmasında onlara hakaret eden bu zatın sözlerinin geçerliliği birkaç saatle sınırlı kaldı."
Milletin gönlüne taşınmadan, milletten uzak söylemlerle bir yere varılamayacağını anlatan Aksu, "CHP Ardahan milletvekili Ensar Öğüt askerle terör örgütünü aynı kefeye koyan açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu devreye girip, geçmişte Baykal'ın kendisinin açıklamalarını düzeltmesi gibi, o da arkadaşlarının sözlerini düzeltmeye çalıştı. Bu sırada, bir diğer genel başkan yardımcısı da Güniz sokağa taşınarak iktidar olunacağını sanıyordu. Milletin gönlüne taşınmadan, köhnemiş, milletin itibar etmediği söylemlerle bir yere varılamayacağına hala öğrenemediler. Hala yasaklardan, yalanlardan, gerilimden, kamplaşmadan, kutuplaşmadan medet umuyorlar" diye konuştu.

"LİDER DAHİL BÜTÜN KADRO DEĞİŞTİ, ZİHNİYET DEĞİŞMEDİ"
CHP'de, lider dahil tüm kadronun değiştiğini ama bir türlü zihniyetlerin değişmediğini aktaran Aksu, "Yüzler farklı, zihniyet aynı. Dün Baykal vardı, bugün Kılıçdaroğlu. Dün Önder Sav vardı, bugün Süheyl Batum.Üzülerek görüyoruz ki, hala aynı çizgide devam ediyorlar. Biz anayasayı halk yapacak diyoruz, onlar halkın yanlış yaptığına, yapacağına inanıyorlar" dedi.
Halkın geçmişti CHP ve MHP'ye iktidar olma şansı verdiğini hatırlatan Aksu, şöyle konuştu: "İktidarlarında millete krizin her türlüsün yaşattılar. Hatayı kendilerinde değil millette aradıkları için bugünkü duruma düştüler. Aslında AK Partiye değil, zamanın ruhuna muhalefet ediyorlar. CHP 95 deneyiminden sonra, bir daha iktidar yüzü göremedi. MHP ise iktidar dönemin sonunda millet tarafından baraj altında bırakıldı. Düşünmek yerine hatayı kendileri dışında her yerde arıyorlar. Politika üretmek için akıl ve zekalarını değil, kurnazlıklarını kullanıyorlar."

"MİLLETVEKİLİ SORUMLUĞU ÜSTLENMİŞ İNSANLARA YAKIŞMAYAN BİR ÇAĞRI"
Aksu, CHP'li 10 Milletvekilinin bir bildiri yayımlayarak, halka sivil itaatsizliğe davet etmesiyle ilgili olarak, "Güler misiniz ağlar mısınız?Halkın vekil olarak seçtiği, meclise gönderdiği milletvekilleri adeta kendi işlevsizliklerini ve iflaslarını ilan ederek, (asili) yani milleti görev davet ediyor.Meclis'te milletvekili sorumluğu üstlenmiş insanlara yakışmayan bir çağrı. Halk bunun cevabını verecektir. Sivil, demokratik siyasetle, anlayışla zerre kadar ilgisi olmayan, ülkesini, insanını tanımayan zihinlerin, militarizmin kıskacında kalmış bu grubun girişimi elbette tarihte yerini alacaktır." diye konuştu.
Türkiye'nin bir an önce yeni anayasaya kavuşması gerektiğini belirten Aksu, "Milletimizin bu konudaki değişim azmi 12 Eylül'de ortaya çıkmıştır. Yol kesen, yasakçı, sınırlayıcı düzenlemeler artık tarihe kavuşmalı. Güveni, toplum huzuru ve barışı esas alan, özgürlüklerin teminat altına alındığı bir anayasa ortaya çıkarmak önceliğimiz. Milletimiz, umutla korku, vizyonla hayal arasındaki seçimi de 12 Haziranda ortaya koyacaktır." ifadesini kullandı.
 

Etiketler :