CHP Bu habere sevinecek!

CHP Bu habere sevinecek!

ABF bileşeni kurumlar olarak, federasyon bünyesinde yürütülen siyasi parti kurma çalışmasına destek vermeyecek.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Tekin Özdil, "Alevi-Bektaşi Federasyonu (ABF) bileşeni kurumlar olarak, federasyon bünyesinde yürütülen siyasi parti kurma çalışmasına destek vermeyeceğimizi, bu çalışmanın içerisinde hiçbir şekilde yer almayacağımızı belirtiriz" dedi.

Özdil, düzenlediği basın toplantısında, ABF'nin partiler üst ü bir kurum ve Alevilerin çatı kuruluşu olduğunu ifade ederek, kendisine bağlı kurumların birleşimlerinden oluştuğunu belirtti.

ABF'nin yapacağı işlerin bağlı kurumlarca oluşturulan tüzüğünde yazdığını anlatan Özdil, "Demokratik kitle örgütleri iktidarı ele geçirmeyi değil, etkilemeyi hedefler. ABF yöneticilerinin siyasi parti kurma hayalleri kafalarının karışık olduğunu gösteriyor. ABF'nin tüzüğünde yer almayan, demokratik kitle örgütü mücadelesinin ilkelerine de aykırı olan böyle bir çalışmanın içinde yer alması kesinlikle kabul edilemez" diye konuştu.

Alevi öğretisine sahip bireylerin de siyaset yapma, parti kuruluş çalışmalarında bulunma ve parti kurma hakkının olduğunu ifade eden Özdil, bu hakkın çok doğal ve meşru bir hak olduğunu söyledi.
ABF Genel Başkanı sıfatı ile basına "parti kuruyoruz" şeklinde bir açıklama yapılmasının, federasyonu oluşturan kurumları rahatsız ettiğini ifade eden Özdil, şöyle devam etti:

"Sayın Genel Başkanın ve ekibinin siyasi parti kurmak gibi bir istekleri varsa ABF'deki görevinden ayrılarak siyasi parti çalışması içinde yer alması en doğru davranış olacaktır. ABF Genel Başkanı sıfatıyla yapılan böyle bir açıklama federasyon içinde ve bileşenlerinde ciddi sıkıntılara neden olmuştur.

Gün, bütün Alevi çevrelerinin gücünü birleştirip m ücadele çıtasını yükseltmesinin günüdür. Enerjimizin parti kurma maceralarında tüketilmesi tarihsel anlamda affedilemez bir hata olacaktır. Tüm bu nedenlerle biz ABF bileşeni kurumlar olarak, ABF bünyesinde yürütülen siyasi parti kurma çalışmasına destek vermeyeceğimizi, bu çalışmanın içerisinde hiçbir şekilde yer almayacağımızı belirtiriz. Federasyon yöneticilerinden bu çalışmadan vazgeçmelerini veya görevlerinden ayrılarak bu çalışmayı sürdürmelerini talep ediyoruz."

Özdil, ABF'nin 26 bileşeni olduğunu, bunlardan 19'unun siyasi parti kurma çalışmalarını kabul etmediğini bildirdiklerini söyledi.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özdil, "bu girişimin zamansız ve yanlış bir girişim olduğunu" savundu. Özdil, demokratik kitle örgütlerinin hedefinin iktidar olmak olmadığını dile getirerek, "Bizim amacımız, hedefimiz farklıdır, iktidarı etkilemektir" dedi.
Özdil, bir gazetecinin "Size, parti kurmanız yönünde teklifler geliyor mu?" sorusu üzerine, değişik tekliflerin geldiğini, ancak bu teklifleri doğru bulmadıkları için kabul etmediklerini söyledi.

Etiketler :