Deniz Baykal Grup Toplantısında Konuştu

Deniz Baykal Grup Toplantısında Konuştu

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, kapalı grup toplantısında partililere seslendi.

 

CHP eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, kapalı grup toplantısında yaptığı konuşmada"Ulus devleti yıkmak istiyorlar. Bu konuda uyanık olmalıyız'' dedi.

KILIÇDAROĞLU KATILMADI

Baykal'ın talebi üzerine düzenlenen kapalı grup  toplantısı, belirlenen saatten yarım saat sonra başladı. 11:00'da  başlaması gereken kapalı toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  katılmadı. 113 milletvekilinin katıldığı toplantıya, Kılıçdaroğlu'nun  kurmaylarından Gürsel Tekin ile Adnan Keskin'in de katıldığı  öğrenildi.

113 MİLLETVEKİLİ KATILDI

Sabah erken saatlerde Meclis'e gelen Deniz  Baykal, kendisine yakın milletvekilleri ile, toplantı öncesi durum  değerlendirmesi yaptı. Grup toplantısı için 40 milletvekilinin erken  saatlerde gelmesi üzerine, hazırlıkların hızlandırıldığı görüldü.  Dakikaların ilerlemesi üzerine, gelen vekil sayısı 113'ü buldu.

Baykal'ın isteği üzerine yapılan toplantıda, Gürsel Tekin, Adnan  Keskin, Faik Tunay, Bülent Kuşoğlu, Aydın Ayaydın, Metin Lütfi Baydar,  Yıldıray Sapan, Akif Hamzaçebi, Alaattin Yüksel ve Mehmet Ali  Edipoğlu'nun da aralarında olduğu milletvekilleri hazır bulundu. CHP  Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç da toplantının katılımcıları  arasında yer aldı

İşte Baykal'ın yaptığı açıklamalardan satırbaşları;

-1 Mart tezkeresinin yıl dönümü geliyor. Topluma tezkereyi hatırlatalım ve sahaya inelim. Ben göreve hazırım.

- Anayasa sürecinde bizi bölmeye çalışacaklar. Birlik beraberlik içinde olalım.

- Partiyi karıştırmaya çalışacaklar. Bir arada duralım.

- Anayasa'dan Türklük kavramını çıkartmak isteyecekler. Buna izin vermeyelim.

- Mübadele anayasası, ulus devletini ver, başkanlığı al anayasasıdır. Başkanlık sistemine CHP, tüm gücüyle direnmelidir.

- Ergenekon, büyük bir yalandır, yalan da olduğu da ortaya çıkmıştır. 1  Mart yaklaşıyor, bir panel düzenleyin, herkese 1 Mart'ı anlatmalıyız.

- Ulus devlet kavramı, modası geçmiş bir kavram değildir, Türk  milletini, bir arada tutan bir kavramdır. Eğer, bu konuda bir kafa  karışıklığı varsa bunu gidermek CHP'nin boynunun borcudur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.