Önder Sav ve Baykal anlaşamadı

Önder Sav ve Baykal anlaşamadı

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na bayrak açan Deniz Baykal ve Önder Sav Kılıçdaroğlu'nu devirme konusunda şimdilik anlaşmaya varamadı.

Önder Sav "Kemal'i devirelim" derken, Baykal, "Kılıçdaroğlu'nu devirirsek medya olayı başka yöne çeker. Bu süreçte parti bölünebilir. Öncelikle yönetime girmeliyiz" dedi.

TEMAS TRAFİĞİ SÜRÜYOR

Sav'ın bu aşamada Kılıçdaroğlu'nun gönderilmesi için Baykal'ın genel başkanlığına da sıcak baktığı öğrenildi. Seçim sonuçlarını başarısız bularak CHP'yi olağanüstü kurultaya götürmeye çalışan Deniz Baykal ve Önder Sav arasında ilginç bir temas trafiği sürüyor. Edinilen bilgiye göre, önceki gün aralarında Yılmaz Ateş, Fuat Çay, Mesut Değer, Savcı Sayan ve Zekeriya Akıncı'nın da yer aldığı Baykal'a yakın isimler bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Toplantıda yer alan isimlerden biri Baykal ve Sav arasında mesaj trafiği yürüttü.

PARTİ BÖLÜNEBİLİR

Baykal'ın şimdilik Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığına itiraz etmeden Parti Meclisi'ni değiştirme önerisini Önder Sav'a ileten partili, Sav'ın "İmza toplayacaksak Kemal'i devirelim" önerisinde bulunduğu bilgisini de Baykal'a iletti. Baykal, Sav'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nu devirme planına karşı çıktı. Baykal'ın, "Kılıçdaroğlu'nu devirirsek medya olayı başka yöne çeker. Bu süreçte parti bölünebilir. Öncelikle yönetime girmeliyiz" dedi.

BAYKAL'IN BAŞKANLIĞINA DESTEK

Önder Sav'ın ise Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun gönderilmesi ısrarını sürdürerek, "Haluk Koç veya Muharrem İnce ya da sen de genel başkan olabilirsin" dediği öğrenildi. Öte yandan Eşref Erdem gibi Baykal'a yakın bazı isimlerin de ayrıca biraraya gelerek Baykal'ın genel başkanlığına destek verdiği öğrenildi.

Star

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.