CHP Dershane Yasası İçin AYM'ye Gitti

CHP Dershane Yasası İçin AYM'ye Gitti

Bugün İnternet Yasası'nı AYM'ye götürmesi beklenen CHP, bunun aksine bir aydan fazla süre sonra Dershane Yasası için harekete geçti.

Seçimlerden önce Dershane Yasası için Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), bir aydan fazla uzun süre geçmesine rağmen bunu yeniden gündemine almamıştı. Dün, partiden gündemlerinde İnternet Yasası'nın iptali olduğu açıklaması geldi. Fakat bugün farklı bir başvuru yapıldı. CHP, Dershane Yasası'nın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne resmen başvurdu. 

“ANAYASANIN TEŞEBBÜS ÖZGÜRLÜĞÜ MADDESİNE AYKIRI”

İptal dilekçesini yüksek mahkemeye sunan CHP, dershane düzenlemesinin teşebbüs hürriyetini ihlal ettiğini ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki 40 bine yakın yöneticinin görevlerinin yasa ile sona erdirilmesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu vurguladı.

KANUN NE GETİRİYOR?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dershanelerle ilgili düzenlemeleri de içeren "Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u onayladı. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte faal olan dershaneler ile bu kanunla yapılan düzenlemelere göre gerekli dönüşümü tamamlamayan öğrenci etüt eğitim merkezleri, eğitim öğretim faaliyetlerine 1 Eylül 2015'e kadar devam edebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.