CHP'de ulusalcı kanadın adayı Emine Ülker Tarhan

CHP'de ulusalcı kanadın adayı Emine Ülker Tarhan

CHP Ekmeleddin İhsanoğlu için adaylık başvurusu yaptı. 21 Vekil bu isme imza atmazken, Süheyl Batum da Emine Ülker Tarhan için imza toplamaya başladı.

CHP'de Çatı Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu krizi sürüyor. Bugün CHP ve MHP ortak dilekçeleriyle İhsanoğlu'nun adaylığı için toplanan imzaları Meclis Başkanına sundu. Fakat CHP'de imza atmayan isimlerin varlığı ve Süheyl Batum'un dünkü çıkışı ile işlerin değişme noktasında olduğu dikkat çekti. İşte Hür Haber'in derlediği ayrıntılar:

CHP'DE İHSANOĞLU DİLEKÇESİNDE 21 FİRE VERDİ

CHP'de çatı aday dilekçesini başkanlığa sunan Grup Başkanvekilleri'nin verdiği imza sayısı ile parti içerisinde tam 21 Milletvekilinin Ekmeleddin İhsanoğlu isminin adaylığını imzalamadığı ortaya çıktı. Bu akıllara yeni bir aday ihtimalini getirirken Köşk adaylığı için de 20 imza yetiyor.

EMİNE ÜLKER İÇİN 13 İMZA GEREKİYOR

Bu gelişmeye karşın yaklaşık 24 saat önce CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, kendisinin Cumhurbaşkanı adayının Emine Ülker Tarhan olduğunu belirtti. Batum, hazırladığı dilekçeyi de imzaladı. Batum'a Birgül Ayman Güler de koşulsuz destek verdi. Edinilen bilgiye göre CHP'de Ekmeleddin İhsanoğlu ismine destek vermeyen 21 isimden 7 si şuana kadar Emine Ülker Tarhan'ın adaylığını ilan eden dilekçeyi imzaladı. Buna göre CHP'de Ekmeleddin İhsanoğlu için imza atmayanların içerisinden 13 imza daha sağlanırsa Tarhan Cumhurbaşkanlığına aday olabilecek.

ULUSALCILAR SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Batum'un çıkışı sonrasında hareketlenenen kulislerin ardından Ekmeleddin İhsanoğlu ismini benimsemeyen ulusalcı vatandaşlar da Emine Ülker Tarhan ismiyle heyecanlandı. Twitter'da "Benim adayım Emine Ülker Tarhan" hashtag'i ile gündeme gelmeyi başardılar.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.