CHP, Emine Erdoğan'ın Arakan ziyaretini de eleştirdi

CHP, Emine Erdoğan'ın Arakan ziyaretini de eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Altay, Arakan'a giden yardımları Emine Erdoğan ve Bilal Erdoğan'ın götürmesine "edepsizlik" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da içinde bulunduğu kafile dün Bangladeş'e giderek hem oradaki Arakanlı müslümanları ziyaret etmiş, hem de yardımlar için temaslarda bulunmuşlardı.

CHP ise bu yardımları ve ziyareti yine eleştirdi. Grup Başkanvekili Engin Altay TBMM'de düzenlediği basın toplantısında bu konuyla ilgili de konuştu.

"ERDOĞAN AİLESİNİN YARDIMLARI MI?"

Türkiye'nin Arakan'daki Müslümanlara yönelik katliam, zulüm ve sürgünlerle dayanışma duygusunu, yardımlaşma anlayışını desteklediklerini belirten Altay, "Türkiye'den Arakan'a giden yardımlar, Erdoğan ailesinin yardımları mı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin aziz milletinin yardımları mı?" sorusunu yöneltti.

CHP, Emine Erdoğan'ın Arakan ziyaretini de eleştirdi

"EDEP DIŞILIK OLARAK NİTELİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ve beraberindeki heyetin bir fotoğrafını gösteren Altay, "Sayın Erdoğan ve milletimize soruyorum; Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Devleti adına oraya bir heyet gidiyor güya ama Erdoğan ailesinin mahdumu en önde, saygıdeğer hanımefendi onun arkasında, onların arkasında boncuk gibi dizilmiş bakanlar. Bunu, millete yapılmış saygısızlık, adap, görgü, edep dışılık olarak niteliyoruz. Erdoğan, partimize laf etmiş ya. Bir muhterislik, çapsızlık, ruhsuzluk arıyorsa bu fotoğrafta hepsi var." dedi.

CHP, Emine Erdoğan'ın Arakan ziyaretini eleştirdi VİDEO

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.