CHP, 4+4+4 için yeniden başvuracak

CHP, 4+4+4 için yeniden başvuracak

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Anayasa Mahkemesinin 4+4+4 kararına ilişkin "Esasa ilişkin başvurumuz hemen hemen hazır o başvurumuzu yapacağız" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Anayasa Mahkemesi'nin, ''4 4 4'' olarak bilinen kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması isteminin reddini, ''Mahkeme, şiddetin, darbın, tekme, tokadın, yasama çalışmasının asli bir şekil şartı olduğunun altını çizdi'' diye değerlendirdi. Tarhan, yasanın iptaline yönelik esasa ilişkin başvurularının hazır olduğunu bildirdi.

Tarhan, Anayasa Mahkemesi'nin kararını AA muhabirine değerlendirdi. Tarhan, kararın, mahkemenin 12 Eylül 2010 sonrası yeni yapılanması itibariyle şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Tarihe not düşmek adına her tür anayasaya aykırılık iddialarını sonuna kadar gündeme getireceklerini belirten Tarhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Benim için kararın, şaşırtıcı değil ama üzücü yanı; yasama sürecinde, şekil şartı olması gereken şeyin, sanki şiddet olduğunun altını çizmiş Anayasa Mahkemesi. Sanki şiddeti, bir şekil şartı hale getirmiş. Biz buna, 'şekle aykırılıktır, İçtüzük hükümlerinin ihlalidir, tekme tokat, şiddetle, hiç kimse dinlenmeden, muhalefetin görüşü alınmadan, komisyondan bu şekilde çıkartılması, esası etkileyen bir şekil bozukluğudur' diyorduk. Ancak tam tersi, şiddetin, darbın, tekme, tokadın, yasama çalışmasının asli bir şekil şartı olduğunun altını çizdi Anayasa Mahkemesi.''

Tarhan, esasa ilişkin başvurularının hazır olduğunu, son rötuşları yapacaklarını kaydetti.

Esasa ilişkin itizarlarının ne olacağına ilişkin soruya Tarhan, ''Bizce pek çok hükme aykırılık var. Tarihe not düşeceğiz, anayasaya aykırılık iddiamızı tarih değerlendirecektir'' karşılığını verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum