CHP, Erdoğan'dan hükümeti kurma görevini istedi

CHP, Erdoğan'dan hükümeti kurma görevini istedi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na vermesi gerektiğini iddia etti.

Özel, Soma'daki maden faciasına ilişkin davanın görüldüğü Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonu önündegazetecilere açıklama yaptı.

Başbakan Davutoğlu'nun CHP'nin ardından MHP ile yaptığı görüşmeler sonrası hükümet kurma görevini Cumhurbaşkanı'na iade ettiğini hatırlatan Özel, Meclisteki partilerden birinin hükümet kuramaması durumunda bu görevin Cumhurbaşkanı tarafından bir sonraki partiye verilmesi gerektiğini savundu.

Özel, şu iddialarda bulundu:

"Ama görevi hükümetin kurulmasını kolaylaştırmak olduğu halde Sayın Cumhurbaşkanı zorlaştırmak ve imkansızlaştırmakla uğraşıyor. Bu yüzden de görevi vermiyor. Seçimle gelmiş, demokrasi ile gelmiş, demokrasi içinde güçlenmiş olan bir Cumhurbaşkanı'nın resmen demokrasiyi ve demokratik teamülleri askıya alan bu yaklaşımını anlamakta güçlük çekiyoruz. Cumhurbaşkanı'nın konumunun ağırlığı ve gereğini hatırlatıyoruz ve derhal yeni görevlendirmeyi yapmaya davet ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.