CHP'den bomba transfer teklifi!

CHP'den bomba transfer teklifi!

CHP, eski Saadet Partili Mehmet Bekaroğlu'nu partiye davet etti. Bekaroğlu ise, henüz bir karar vermedi...

 

CHP'de 5-6 Eylül'de yapılacak olağanüstü kurultay için hazırlıklar sürerken kulislerde parti meclisinin büyük oranda değişeceği yönünde bilgiler dolaşıyor. Eski Saadet Partili Mehmet Bekaroğlu, Mustafa Sarıgül, Aykut Erdoğdu, Özgür Özel'in isimleri de PM üyeliği için geçiyor.

Radikal gazetesinden Ercan Sarıkaya'nın haberine göre, ‘çarşaf liste’ ile gidileceği konuşulan kurultayda yarışın liderlikten çok parti meclisi için yaşanacağı iddia ediliyor. CHP'li muhalifler PM seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesini delme planı yaptığı dillendiriliyor.

MELDA ONUR'UN PM'YE GİRMESİ BEKLENİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise PM için anahtar liste hazırlarken; bir yandan “parti içi dengeler” ve “değişim” baskısı, öte yandan 2015 seçimleri öncesinde milletvekili adaylığı beklentilerini hesaplamaya çalıştığı belirtiliyor. PM’ye girecek 60 kişi ile ilgili kulislerde isimler konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun şu anda MYK’de görev yapan 17 üyeye PM listesinde büyük ölçüde yer vermesi bekleniyor. Aralarında Aykut Erdoğdu, Melda Onur ve Özgür Özel gibi isimlerin yer aldığı bazı milletvekillerinin de PM’ye gireceği dillendiriliyor. Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ünde ismi PM için geçiyor.

BEKAROĞLU GÜNDEMDE

CHP lideri Kılıçdaroğlu Hürriyet’ten Fatih Çekirge’ye bugün verdiği mülakatta muhafazakar kesime yönelik açılım yapacaklarını söylemişti. Bu söylemi kulislerde CHP’ye Genel Başkan Adayı olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin ‘cumhurbaşkanı adayı olarak’ önerdiği Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nu CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun da PM’ye almak için teklif götürdü yorumlarını da güçlendirdi. Bekaroğlu’nun ismi 2012 yılında yapılan CHP 34. Olağan Kurultay’ında da PM için gündeme gelmiş ancak bu gerçekleşememişti.

SİYASETE DÖNME KONUSUNDA KARARSIZIM

Radikal’e konuşan Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, CHP’den gelen teklifi doğruladı. Bekaroğlu kendisine CHP’den direkt değil de dolaylı yoldan teklifin iletildiğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Benim bu teklifi kabul etmem için önce siyasete dönme kararı vermem gerekir. Bende siyaset konusunda kararsız olduğum içinde olumlu ya da olumuz cevap vermedim” dedi. Bekaroğlu son olarak Saadet Partisi'nden Rize Belediye Başkanı adayı olmuş, seçimlerde CHP'nin Bekaroğlu'nu desteklediği konuşulmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.