CHP'li Batum kırmızı ışıkta geçti cezayı ödemem dedi

CHP'li Batum kırmızı ışıkta geçti cezayı ödemem dedi

Kırmızı ışıkta geçtiği için kesilen 154 TL'lik ceza makbuzuna itiraz eden CHP'li Batum Cezayı ödemem deyip yargıya gitti

CHP Eskişehir Milletvekili, Anayasa Profesörü Süheyl Batum, kendisine kesilen trafik cezasına Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle itiraz etti. İstanbul Trafik Şube Müdürlüğü'ne bağlı bir ekip, 14 Kasım günü Prof. Batum'a ait 34 BP 6...8 plakalı otomobilin Beşiktaş'ta kırmızı ışık ihlali yaptığını tespit edildi. Otomobilin durdurulmasına fırsat olmadığı için tutanak hazırlandı ve 154 TL para cezası kesilerek ve Batum'a gönderildi.

'TUTANAK GEÇERSİZ'

Makbuzu teslim alan Batum, 5 Aralık günü ceza tutanağına itirazda bulundu. Batum, İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda Anayasa'nın 83/2. Maddesi gereğince milletvekilleri hakkında işlem yapılamayacağını belirterek, bu nedenle tutanağın hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptalini istedi. Mahkeme itirazı önümüzdeki günlerde karara bağlayacak.

ANAYASA MADDE 83/2

Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili, Meclis'in kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.