İnce'den Kılıçdaroğlu'na sert sözler

İnce'den Kılıçdaroğlu'na sert sözler

CHP Genel Başkan adayı İnce, partiliye sopa göstermenin 'seni disipline veririm' demenin disiplin olmadığını belirterek, "Bunun adı zapturaptır. Zapturaptla parti yönetilmez" dedi.

CHP Genel Başkan Adayı Muharrem İnce, 18. Olağanüstü Kurultay'da yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"İktidar olmak için, önce kendimiz olacağız, önce devrimciliğimizi önce, solculuğumuzu hatırlayacağız.''

Artık Cumhuriyet Halk Partisi rakiplerinin karışma ihtimalinden, Bülent Arınç ile Tayyip Erdoğan'ın kavgasından, Abdullah Gül ile çekişmesinden medet uman bir parti olmayacak.

Artık bu partide genel başkanın ne zaman çekileceği, ne zaman istifa edeceği tartışılmayacak, tüzükte yazacak. Tüzük diyecek ki, 'genel başkan olduktan sonra, ilk iki seçimde partiyi birinci parti yapamazsan gidersin.

Halk muhafazakar, halk sağda, oy sağda, o zaman sağdan bir aday bulalım, oylar da çantada keklik olsun bize gelsin mantığı doğru mantık değildir. Bir, seçmene karşı saygısızlıktır. İki, seçmene hiledir. Seçmene diyoruz ki 'ben sağcı değilim, ama seni kandırmak için bu sağcıyı öne sürdüm, hadi gel şimdi oltaya' diyor. Bu mantığı doğru bulmuyorum.

Benim iddiam size diyorum ki ben genel başkan olduğumda CHP'nin genel merkezinin ışıkları sabaha kadar yanacak. Onun için burdayım. Seçim akşamları genel merkezin önünü cenaze evine değil bayram yerine döndürmek için bu kürsüdeyiz.

'HAZMEDEMİYORUM'

Sayın Kılıçdaroğlu'nun namuslu bir adam olduğundan hiç şüphem yok. Ama uyguladığı yanlış politikalarla Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığını hediye etmiştir. Ben buna isyan ediyorum. Ben bunu hazmedemiyorum. Hazmetmeyeceğim, hazmedenler hazmetsin."

Yalova'dan sağcılaşmadan sağdan oy aldık. Bu cumhurbaşkanlığı seçiminde İçime yara olan, dert olan, beni üzüntülere gark eden bir olayı anlatayım. Partinin üç grup başkanvekilinden birisiyim, adayı televizyondan öğrendim. 81 il başkanı bilmiyor, 60 parti meclisi üyesi bilmiyor, 130 milletvekili bilmiyor, sadece genel başkan biliyor. Bugün adaylık için imza veren milletvekili kardeşlerime sesleniyorum. Size anket yapıldı, ‘Kimi cumhurbaşkanı adayı görmek istersiniz?’. İçinizden bir Allah’ın kulu, 130’dan biriniz Ekmeleddin İhsanoğlu yazdınız mı? O zaman o anketi niye yaptınız? 60 parti meclisi üyesi sizin vicdanınıza sesleniyorum. Milletvekilliğinde liste olmak mı, dik durmak mı önemli. Bence dik durmak önemli. Dik durmasanız da listede olmanız tartışmalı. 100 milletvekilinden 4’te biri geldi. O arkadaşlarımızın pişmanlık duyduklarımı gördüm.

Sayın Kılıçdaroğlu risk aldım diyor. Risk almakta kazanma ihtimali vardır. Ben Ekmeleddin İhsanoğlu adını duyduğum anda yüzde 100 başarısızlık gördüm. Bu risk değil bu öngörüsüzlük.

Bir yönetmelik değişikliği önerdim. O da şu dedim ki MHP ile birinci turda çatı kurmayalım. MHP ayrı aday çıkarsın biz ayrı aday çıkaralım. Yanlış politika ile Erdoğan'a Köşk hediye edildi. Dün bir gazetede masaya yumruğumu vuracağım diyor. Sayın Kılıçdaroğlu siparişle masaya yumruk vurursanız sadece eliniz acır. Bu partiye düğün salonlarında kurultay yaptırmamak için aday oldum.

SOKAKLAR BAŞBAKAN KILIÇDAROĞLU DİYOR MU?

Halkın umudu Kılıçdaroğlu ise sizin kadar ben de çok sevinirim. Ama halk öyle demiyor. Burada Başbakan Kılıçdaroğlu diye bağırmaya gerek yok Sokakta insanlar bağırıyor mu buna bakın sokağa bakın. Bana kardeşlerim laf atınca mı şaşıracağım. Siz hepiniz benim kardeşimsiniz. Bu hava seyre gelmez yoldaşlar değişim zamanını kaçıranlar için gelecek zor olur. Halk yok sayılıyorsa bağımsız yargı yoktur.

Bütün istihbarat teşkilatındaki mezheple ilgili tutulmuş bütün evrakları Taksim Meydanı'nda yakacağım. Önceliğimiz ekonomi. Önce iş diyeceğiz önce ekmek diyeceğiz. Soma'da yaşamını yitiren kardeşlerim bir tek kimliği vardı o da emekçi olmalarıydı. Bankaların yüzde 52'si yabancıların elinde. Dünyanın en yüksek cari açığına sahip dördüncü ülkeyiz. Bir ülkenin Fizik, Kimya ve Biyoloji mezunları işsiz geziyorsa o ülkede Ar-Ge yoktur. Kumburgaz'da 20 gündür çocuklarımız kayıp İstanbul'da üst geçit çöküyor insanlarımız ölüyor bunun arka planında bilimsel bilgiyi kullanmayan kullandırmayan bir eğitim sistemi var. Yargıya olan güveni yeniden sağlayacağız. Taşeron uygulamasına son vereceğiz.'

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.