Aday olursam Gökçek'i indiririm

Aday olursam Gökçek'i indiririm

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, "Aday olursam Gökçek'i indiririm" dedi.

BURSA'da konuşan CHP Grup Başkan Vekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin kendisini adaygöstermesi halinde Ankara'dan büyükşehir belediye başkanı seçileceğini söyledi. Aday adayı olmayı kabul etmeyeceğini belirten Muharrem İnce, "Aday olursam, o Melih Gökçek'i oradan indiririm." dedi.


Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi'nin düzenlediği kahvaltıya katılan CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, öncesinde basın mensuplarının gündeme ilişkin soruların yanıtladı. İnce, Ziraat Türkiye Kupası 4'ncü tur elemelerinde Fenerbahçe ile karşılaşan Fethiyesporlu futbolcuların 'Yüce Atatürk' yazılı tişörtlerle sahaya çıktıkları için Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilmeleriyle ilgili soruya, "'Diktatör Recebin' yönettiği Türkiye Cumhuriyeti'nde andımız kaldırılıyor, tabelalardan TC'ler indiriliyor, törenler yasaklanıyor, stadyumlar gençlere kapatılıp AKP il teşkilatlarına açılıyor. Generaller, ordu evlerine sokulmuyor. Faşist ve diktatör Recep'in yönettiği ülkede maalesef bunlar oluyor. Yani Barzani'ye 'kardeşim' diyecek, Abdullah Öcalan'a 'sayın' diyecek, Atatürk'ten rahatsız olacak. Böyle bir memleket oldu burası. Bunları halkımız görüyor. Atatürk'ten korkuyorlar, pankartından, resminden, anıtından, adından korkuyorlar. Tişörtüne yazmış spor kulübü ne var bundu. Neden rahatsız oluyorsun da soruşturma açıyorsun? Bugün bu soruşturmaları açanlar, bugün insanları Silivri'de tutsak edenler unutmasınlar ki bir gün yargının karşısına onlar da geçecek" dedi.
 

"BUNLARI BU ÜLKENİN BAŞINDAN GÖNDERMELİYİZ"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın Diyarbakır ve Mardin'de hazırladığı sunumlarda TC. ibaresini çıkartmasını değerlendiren İnce, bu uygulamanın her yerde olduğunu söyledi. Türkiye'nin bu kötü gidişe yerel seçimlerde "dur" diyeceğini belirten İnce,"Bunların kolunu kanadını kırmamız lazım. Yerel seçimlerde bunları yenersek, genel seçimlerde ve cumhurbaşkanlığı seçiminde bunları bu ülkenin başından göndermemiz lazım hep birlikte. Bu sadece CHP'nin değil, bu ülkeye yürekten bağlı herkesin sorunudur" diye konuştu.
 

ORDU EVİNDE ANLAŞMA YAPABİLİRLER

Abdullah Öcalan'a siyaset yapma yolunun açılması tartışmalarının sorulması üzerine İnce,"Şunu yapsınlar, generallere ordu evini yasaklamışlar ya, Başbakan, Abdullah Öcalan, Barzani birlikte ordu evinde bu anlaşmaları yapabilirler" diye konuştu.


"BEN ADAY ADAYI DEĞİL ADAY OLURUM"

İnce, bir gazetecinin, "Ankara'dan aday adayı olacak mısınız?" sorusuna, "Sürekli söylüyorum, Cumhuriyet Halk Partisi'nin grup başkan vekili aday adayı olmaz. Yaaday olur ya olmaz. Yapılan anketlerde ben açık ara önde çıktım. Üç dört tane ankette. CHP'nin ve AKP'nin yaptığı ankette de durum böyle. Gerisi partinin yöneticilerinin işidir. Ben aday adayıyım demem. Partinin yöneticileri beni adayyaparsa o Melih Gökçek'i oradan indiririm. Ama aday adayı olmam, ya adayolurum, ya olmam." yanıtını verdi.
 

"BENDE ORADA OLABİLİRDİM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amerika ziyareti nedeniyle partinin ikiye bölündüğü yönündeki söylemlerin sorulması üzerine Muharrem İnce şunları söyledi:
"Onu kimin söylediğine bakarım ben. Neden ikiye bölünsün ki. Yani Başbakan ABD'ye gittiğinde, Arınç gittiğinde bir şey olmuyor da bizim genel başkanımız gittiğinde mi sorun oluyor. Orada ben de olabilirdim. Her yurt dışı gezilerine bizim bir grup başkan vekilimiz gidiyor. Çin'e ben gittim, Irak'a Akif Hamzaçebi gitti, buraya Engin Altay gitti. Bana da çıkmış olabilirdi, eleştirilecek hiçbir şey görmüyorum."

INTERNETHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.