Gürsel Tekin taraftarları kazan kaldırdı

Gürsel Tekin taraftarları kazan kaldırdı

CHP İstanbul il teşkilatında sular durulmuyor. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, kendisine yakın bir isim olan Bahri Şahin'in il başkanlığı görevinden alınmasına tepkili olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Tekin'e yakın isimler, 2012 Şubat ayında yapılması düşünülen olağan kongreyi beklemeden, olağanüstü il kongresi için çalışmalara başladı. Delegelerle bire bir ilgilenen ekip, gerekli imza sayısına ulaşmaya çalışıyor. Genel merkezde Tekin'e yakınlığıyla bilinen bir isim, Zaman'ın soruları üzerine olağanüstü il kurultayı için her türlü desteği sağlayacağını belirtti. 'Başarısız olduğu düşünülen bir yönetimden il başkanı atanmasının anlaşılır bir durum olmadığını' da vurguladı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı koltuğu 15 ay içinde tam 4 kez el değiştirdi. Gürsel Tekin'in yerine Berhan Şimşek, İstanbul il başkanı olmuştu. Şimşek'in istifasının ardından Doğan Holding'in eski CEO'su Nebil İlseven göreve gelmiş, ancak 'dışarıdan müdahale olduğu' gerekçesiyle 53 gün sonra başkanlıktan ayrılmıştı. İlseven'in yerine gelen Bahri Şahin ise koltuğunu ancak 6 ay koruyabildi. Görevi geçtiğimiz hafta sonu yapılan törenle Oğuz Kaan Salıcı'ya teslim etti. Bu durum, partililerin "İl başkanlığını 23 Nisan koltuğuna çevirdiniz." eleştirilerine yol açarken, yapılan değişiklikten CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin'in de rahatsızlık duyduğu öğrenildi. Kendisine yakınlığıyla bilinen Bahri Şahin'in görevden alınmasından memnun olmayan Tekin ve İstanbul'daki ekibinin, ilde olağanüstü kongre yapılmasını istediği iddia ediliyor. Bunun için imza toplama çalışması başladı bile.

Zaman'a konuşan genel merkezde görev yapan Tekin'e yakın bir isim, olağanüstü kurultay için gerekli her türlü desteği sağlayacağını belirtti. Söz konusu isim, 'başarısız olduğu düşünülen bir yönetimden il başkanı atanmasının anlaşılır bir durum olmadığını' ifade etti. Tekin'e yakın isimlerin iddiası, atamadan sonra İstanbul örgütünün, Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın eline geçtiği yönünde. Gürsel Tekin'e yakın isimler, 2012 Şubat ayında yapılması düşünülen olağan kongreyi beklemeden bir olağanüstü kongre yapılması için çalışmalarına başladı. Delegelerle bire bir ilgilenen ekip, olağanüstü kongrenin toplanması için yeterli imzayı toplamaya çalışacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.