Sahte belgelerle Kanada'ya başvurmuş

Sahte belgelerle Kanada'ya başvurmuş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in, Kanada’da kalabilmek için sahte evraklarla PNP’ye başvurduğu iddia edildi.

Gürsel Tekin’in, ilki 27.02.2008 tarihinde olmak üzere 3 defa Kanada’ya geldiği ortaya çıktı. Tekin’le birlikte eşi, eşinin annesi ve eşinin erkek kardeşi de Kanada’ya gelmiş. Hatta iddiaya göre doğuma yakın Kanada’ya gelen Nihan Tekin, Vancouver’da doğum yaptı ve adını Gürsel koydukları erkek çocukları Kanada vatandaşlığını aldı.

Yine iddiaya göre Gürsel Tekin, kendisine Vancouver’da yardımcı olan kişilerden Kanada’da en kolay kalabilme yöntemleri konusunda yardım da talep etti. Tavsiye üzerine ailesiyle birlikte isim değiştirerek Kanada’ya iltica etmeyi düşünen Gürsel Tekin, işlemlerin uzun sürmesi ve bu süre zarfında Kanada’dan ayrılamama ihtimali üzerine başvurudan vazgeçti. Daha sonra PNP (Provincial Nominee Program) kapsamında Kanada’da kalabilmek için arayışlara giren Gürsel Tekin, son dönemde dolandırıcılık suçlamalarıyla gündeme gelen Levent Semiramis’in acentası vasıtasıyla avukat Vick McPhee üzerinden bu programa başvuru yaptı. O dönem CHP İstanbul İl Başkanı olan Tekin’e, bu programa başvurabilmesi için sahte bir inşaat şirketinden tornacı ve demirci ustası olarak iş kabul kağıdı alındı. Gürsel Tekin, eşi ve eşinin kardeşi için hazırlanan ve başvuru esnasında kullanılan CV’lerde her üçünün de son olarak NISAN Construction Company adlı bir şirkette çalıştığı görülüyor. Kendi CV’sine göre Gürsel Tekin CHP İl Başkanı görevindeyken bu firmada seramik ustası olarak çalışmış.

Sahte evraklarla PNP’ye başvuru yapan Gürsel Tekin’in, işlemleri takip etmediği ve avukat ücretini de ödemediği için başvurusu sahipsiz kalmış.

Kanada’da kısa süreli olarak üç defa gelen Gürsel Tekin’in 2005 yılında evlendiği ikinci eşi Nihan Tekin, Vancouver’da yaklaşık 6 ay kaldıktan sonra Kanada doğumlu oğlu Gürsel ve annesi ile birlikte Türkiye’ye döndü. Nihan Tekin’in erkek kardeşi ise halen Vancouver’da yaşıyor.

Neden Kanada’da kalmak istedi?

Gürsel Tekin’in CHP İstanbul İl Başkanı iken ailecek Kanada’ya gelmesi ve Kanada kalabilmek için iltica dahil farklı seçenekleri düşünmesi “neden” sorusunu akıllara getiriyor. Bir iddiaya göre doğacak çocuğuna Kanada pasaportu alabilmek için Kanada’ya geldi, kendi de bulunsun diye Kanada pasaportu alabilmek için arayışlara girdi. Bir diğer iddiaya göre ise Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı olduğu dönemde görevi kötüye kullandığı ve resmi belgede sahtecilik yaptığı için 2006’da kendisine dava açılmıştı. Dava sonucunda mahkum olacağını bildiği için ülke dışına çıkmak istemişti. Nitekim Gürsel Tekin 2009 yılında sonuçlanan davada suçlu bulundu ve 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tekin tarafından temyize götürülen bu davanın üzerinden uzunca bir süre geçmesine rağmen Yargıtay’dan halen bir karar çıkmadı. Eğer seçime kadar bir karar çıkmazsa Gürsel Tekin dokunulmazlık kazanacak. Eğer Yargıtay seçimden önce kararı onarsa yüz kızartıcı bir suçtan ceza aldığı için Tekin’in milletvekilliği adaylığı düşecek. -Canadaturk.ca-

GÜRSEL VE EŞİ NİHAN TEKİN'İN PNP İÇİN SUNDUĞU CV'LERİ

 Dosya:http://91.93.103.35/icerik/110610-111749-gursel1.jpgDosya:http://91.93.103.35/icerik/110610-111801-gursel2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.