CHP'den alkışlanacak teklif

CHP'den alkışlanacak teklif

Silah taşıma riskinin alkollüyken bir kat daha arttığına dikkat çeken CHP'li Gürsel Tekin ve bir vekil, bu şekilde silah taşıyanların ruhsatlarının iptal edilmesi için kanun teklifi hazırladı.

Silah taşıma riskinin alkollüyken bir kat daha arttığına dikkat çeken CHP'li iki vekil, bu şekilde silah taşıyanların ruhsatlarının iptal edilmesi için kanun teklifi hazırladı. Kolluk kuvvetlerini de kapsayan teklifin gerekçesinde, İzmir'de maganda kurşununa hedef olan 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın dramatik ölümü hatırlatıldı.
 
CHP İstanbul milletvekilleri Gürsel Tekin ile Mahmut Tanal, alkollü silah taşıyanların silah ruhsatlarının iptal edilmesine ilişkin kanun teklifi hazırladı. TBMM başkanlığına sunulan teklifin gerekçesinde, silah taşıyanların en çok bilinçsizce hareket ettikleri zamanın alkollü oldukları zaman olduğuna işaret edildi ve "İnsanlar alkollü oldukları zaman kontrollerini kaybetmektedir. Kontrolünü kaybettiklerinde silah yanındaysa istenmeyen olaylar yaşanması kaçınılmaz olmaktadır." görüşüne yer verildi.
 
Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'un 9. maddesinde değişiklik yapılmasını öngören teklif, "Alkollü iken silah taşıyan kimselerin görevi dışında alkollü olan kolluk güçleri de dahil olmak üzere ruhsatları iptal edilir." hükmünü içeriyor. Teklifin gerekçesinde, bilinçsizce kullanılan silahların çok sayıda masum insanın canına mal olduğuna işaret edildi ve geçtiğimiz günlerde İzmir'de 6 yaşındaki bir çocuğun maganda kurşununa kurban gittiği hatırlatıldı.
 
Gerekçede, şu görüşlere yer verildi: "Toplumdaki silahlanmanın önüne geçilmediği takdirde birçok canın yitip gideceği açıktır. Bu can kayıplarının önlenmesi gerekmektedir. Silah taşıyanların bir başka bilinçsizce hareket ettikleri zaman alkollü oldukları zamanlardır. İnsanlar alkollü oldukları zaman kontrollerini kaybetmektedir. Kontrolünü kaybettiklerinde silah yanındaysa istenmeyen olaylar yaşanması kaçınılmaz olmaktadır. İşbu kanun teklifi ile silah taşıma ve bulundurma izni olanların hatta kolluk kuvvetlerinin alkollü iken silah taşımaması sağlanmaya çalışılmıştır. Silah bulundurmak ve taşımak ciddi bir risktir. Alkollü iken bu risk bir kat daha artmaktadır."
 
Bu arada, Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 3 yaşında tecavüze uğradığı iddia edilen Dilan hadisesine tepki gösterdi. Nazlıaka, bu olayları örtbas etmek yerine caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.