Tekin’i yakan belgeler ‘kamera’ kurbanı

Tekin’i yakan belgeler ‘kamera’ kurbanı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’i cezaevine göndereceği ve ömür boyu siyaset yasağı getireceği öne sürülen belgelerin ‘zafiyet’ nedeniyle çalındığı ortaya çıktı.

Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Demir, ifade işlemlerinin ardından Yargıtay’dan çalınan dosyalar için güvenlik kameralarının görüntülerini istedi.

Yargıtay arşivlerinde kamera yok

Yargıtay ise verdiği cevapta dosyaların bulunduğu bölümde güvenlik kameralarının bulunmadığını belirtti. Bu cevapla Yargıtay’daki güvenlik zafiyeti ve sabotaja karşı tedbirin alınmadığı ortaya çıkmış oldu.

Belgeler buhar oldu, beraat gündemde

Gürsel Tekin’in avukatı Ö.A.’nın yazıişleri katibi D.B. tarafından belgelerin fotokopi çektirilmek suretiyle Yargıtay’dan çalındığı iddiası da kanıtlanamaz hale gelirken, dosyaya ilişkin delil niteliğindeki evrakları bulunamayan Gürsel Tekin’in beraatı da gündeme gelmiş oldu. Savcı Demir’in ifadesine başvurduğu Yargıtay personeli, Tekin’in dosyasında bazı belgelerin eksik çıkması konusunda bir bilgileri olmadığını söyledi. Kaybolan belgelerin ikmali için yerel mahkeme ile yapılan yazışmalar nedeniyle yaklaşık 2 senedir dava durdu. Temyiz işlemleri de bu yüzden gerçekleştirilemiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.