İstanbul İl Başkanlığı düştü

İstanbul İl Başkanlığı düştü

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nda 2 üyenin istifasının ardından CHP tüzüğü gereği yönetim düştü.

Gürsel Tekin'in İstanbul İl Başkanlığı'ndan ayrılmasının ardından 3 başkan değiştiren CHP İstanbul İl Başkanlığı, bu kez de hukuken düştü.

İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı'nın Kağıthane ve Kadıköy ilçe başkanlarını görevden alması üzerine, Yönetim Kurulu üyeleri Nadir Ataman ile Erol Şahin istifa etti.

İstifaların ardından İstanbul İl Yönetimi hukuken sona ermiş oldu.

CHP Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap,

"İl yönetimi hukuken düşmüştür. Ama siyaseten düşmüş kabul etmiyoruz. İlk MYK toplantısında istifa edenlerin yerine yeni isimler atanacak" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'Nda bugün yapılan toplantıda Kadıköy İlçe Başkanı Türer Ercan ile Kağıthane İlçe Başkanı Fevzi Şit görevden alındı.

Şit ile Ercan'ın görevden alınmasını protesto eden Yönetim Kurulu üyeleri Nadir Ataman ile Erol Şahin de istifa dilekçelerini verdi.

İki kişinin istifa etmesiyle birlikte, CHP İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu da fiilen sona ermiş oldu.

Bilindiği üzere, CHP Tüzüğü, "atanmış" olan yönetimlerde "üye tam sayısı azaldığı"nda yedekleri olmadığı için" fiilen sona eriyor. Bu açıdan, CHP İstanbul İl Başkanlığı da bugün itibariyle görevini tamamlamış oldu.

Öte yandan, istifa eden ve dilekçelerini CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil'e sunan Erol Şahin ile Nadir Ataman'ın telefolarını kapattıkları ve kimseyle görüşmedikleri öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.