CHP'de Karayalçın Çatlağı

CHP'de Karayalçın Çatlağı

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Özcan, bazı partilileri de yanına alarak kameraların karşısına geçti.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na Murat Karayalçın’ın getirileceği iddiaları üzerine CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Özcan ve beraberindeki partililer basın açıklaması yaptı. Özcan, "Oğuz Kaan Salıcı seçimle geldi, seçimle gitmesi lazım" dedi.

 Özcan, "Eğer İstanbul gibi büyük bir metropolde büyük bir kentte dünya şehri olan İstanbul’da yönetim değişikliği gerekiyor ise, ben gerekmediği inancındayım, seçimle gelenin seçimle gitmesi kanaatini taşıyorum. İstanbul’un yönetimi olağanüstü bir kongre ile yada İstanbul’un tabanını temsil eden ilçe başkanları, il başkanı, il yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Milletvekilleri ve parti meclis üyelerinin mutabakatı ile belirlenmelidir. Örgüt iradesi dışındaki bir tasarruf ve uygulama asla kabul edilmemelidir, sizin de kabul etmeyeceğinizi bu kez yürekten inandığımı ifade etmek istiyorum" dedi.

’SALICI SEÇİMLE GELDİ SEÇİMLE GİTMELİ’

Bir gazetecinin "Oğuz Kaan Salıcı’nın istifasını mı istiyorsunuz?" şeklindeki soruya ise Özcan şu cevabı verdi: "Oğuz Kaan Salıcı şu anda görevinin başında. Seçimle geldi, seçimle de gitmesi lazım. Genel merkezin olağanüstü bir kongre kararı alması mümkün değil. Ben şunu istiyorum; il yönetimi olağanüstü kongre kararı almalı, Oğuz Kaan Salıcı veya bir başka arkadaşlar aday olurlar, adaylardan biri seçilir. Benim gönlümde aday olmaz. Atama ile kimi getirirsek getirelim hem ona hem partiye haksızlık ederiz. İstanbul’da ve ilçelerimizde de böyle durumlar var. Yorgunluğu gördüm"

'KARAYALÇIN’A ÖRGÜT EMEĞİNİN HAKKINI VERİR’

Eski siyasetçilerden Murat Karayalçın ile ilgili görüşlerini de açıklayan Özcan, "Karayalçın benim genel başkanlığımı yapmış. Birikimli bilgili bir kişi. En rahat çalıştığım en demokrat en uyumlu en eleştirebileceğiniz genel başkanlardan birisidir. Kendisi ile telefonda görüştüm. ’Kesinlikle atama ile gelmeyin, kongre talep edelim, buyurun, gelin kongreye, örgüt zaten sizin emeğinizin hakkını verir. Bu örgüt demokrasiye öyle bir susamış ki. ’ dedim" şeklinde konuştu.

ajanslar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.