CHP’li Koç: “CHP, MHP VE AK Parti’nin ortak imzasıyla olmalı”

CHP’li Koç: “CHP, MHP VE AK Parti’nin ortak imzasıyla olmalı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde 4’ncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 84 gazi veren kahraman Kazan’a taziye ziyaretinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde 4’ncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 84 gazi veren kahraman Kazan’a taziye ziyaretinde bulundu. Koç, Kazan’a “kahraman” ünvanı verilmesi için TBMM’ye sunulan teklife ilişkin olarak, “CHP, MHP VE AK Parti’nin ortak imzasıyla olması uygun olur. CHP olarak altında imzamız olmasını isteriz” dedi. Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de,  “Yüce Meclis’imiz içindeki milletvekillerimizin parti farkı gözetmeksizin gereğini yapacağından şüphem yok” dedi.  

 

 

Kılıçdaroğlu’ndan telefon

 

 

CHP’li Koç, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ü makamında ziyaret etti. Koç burada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak, Başkan Ertürk’le konuşturdu. Kılıçdaroğlu, şehitler için baş sağlığı, gaziler için acil şifalar diledikten sonra en kısa sürede Kazan’ı ziyaret edeceğini söyledi. Koç ve Ertürk daha sonra Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi’nde tedavi gören demokrasi gazilerini ziyaret etti.   

 

 

Kazan tarihe iz düştü

 

 

Koç, Kazan’daki 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nın darbecilerin merkezi konumunda olduğunu belirterek, “Kazan halkının kendini siper etmesi, milli iradeye karşı, parlamentoya karşı, hükümete karşı, top yekün millete karşı çıkan darbeye direnmesi tarihte iz bırakacak bir girişimdir. Bundan çok dersler çıkarmamız lazım. Siyasetçilerin bundan sonrasında fikir ayrılığı dışında kavga etmemeli. Ülkeyi hep birlikte esenliğe çıkarmalıyız” diye konuştu.

 

 

Birlikte yapılmalı

 

 

Koç, Kazan’a “kahraman” ünvanı verilmesi için TBMM’ye sunulan teklife ilişkin olarak da, “Tek parti insiyatifi ile değil, ortamın gerektirdiği şekilde CHP, MHP ve AK Parti milletvekilleri ortak imzasıyla olması uygun olur. Meclis’in buna karşı çıkacağını tahmin etmiyorum. Bu konuyla ilgili zamanlama nasıl olur bilmiyorum, ama CHP olarak altında imzamız olmasını isteriz” dedi.

 

 

Şüphemiz yok

 

 

Başkan Ertürk de, şöyle konuştu: 
“Kazan halkı 100 yıl sonra Çanakkale ruhunu, Kuvayi Milliye ruhunu yeniden diriltti. Göğüslerini F-16’lara siper ederek bu hayasızca akını durdurdular. Uçakların kalkmasını engellemek için saman balyalarını, anızlarını, mahsüllerini yaktılar. Lastikler yaktık. Üssün elektriğini kestik. 9 şehit ve 84 gazi verdik, ancak demokrasi tarihine altın harflerle yazılan bir destana imza attık. Bunu yalnızca kahramanlık veya şov amaçlı yapmadık bunu Cumhurbaşkanı’mız için, liderimiz için bayrağımız için, vatanımız için yaptık. TBMM gündemine ilçemize kahramanlık madalyası ve unvanı verilmesi için teklif verilmesi bizi son derece mutlu etti. Yüce Meclis’imiz içindeki milletvekillerimizin parti farkı gözetmeksizin gereğini yapacağından şüphem yok. Tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.