Canlı yayında baltayı taşa vurdu

Canlı yayında baltayı taşa vurdu

Çarkları ve gafları ile gündemden düşmeyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu defa da canlı yayında baltayı taşa vurdu.

Muhaliflere karşı, teşkilatlarda kendi adı üzerinden birlik havası oluşturmak için tezkereyi şova çevirmekle suçlanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün de televizyonda fahiş bir hata yaptı. Başbakan Erdoğan'ın eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a Dolmabahçe görüşmesinde “Sen hükümete muhtıra ver, biz de sana üstün hizmet madalyası verelim” dediğini iddia eden Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri stüdyoda gülüşmelere sebep oldu. Bir gazeteci “Efendim, önce muhtıra verildi, sonra Dolmabahçe görüşmesi oldu” diye uyarırken, Kılıçdaroğlu, “Olsun bu benim görüşüm” diyerek vaziyeti kurtarmaya çalıştı.

FEZLEKENİN TADINI MI ÇIKARTIYORSUNUZ?

Kılıçdaroğlu, Habertürk televizyonundaki “Türkiye'nin Nabzı” programında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kendisi hakkında hazırladığı dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezlekeyle ilgili “Sizi, bu işin keyfini çıkardığınız yönünde eleştirenler var. Sayın Hüseyin Çelik de sizin bu mağduriyeti avantaja dönüştürdüğünüzü mü söylemek istiyor? Sizin böyle bir hedefiniz mi var?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, böyle bir düşüncesinin olmadığını, fezleke nedeniyle Türkiye adına, demokrasi adına, özgürlükler adına üzüntü duyduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Hemen arkasından yaptığım bir açıklamam da var, ‘İnşallah Türkiye'nin demokratik gelişimine katkısı olur' dedim. Tartışılmalı bunlar” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN GAFLARI

Kılıçdaroğlu daha önce de pek çok gafı ile gündeme gelmişti. Kağıthane için “Kağıttepe” diyen Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde oy kullanamaması ile de günlerce konuşulmuştu. Yaptığı bir açıklamada, “Lefter'in kaleciliğinden etkilendim” diyerek, ünlü futbolcuyu ‘kaleci' olarak bildiğini ortaya koyan Kılıçdaroğlu, yürüyen merdivenlere ters binmesi ile de günlerce konuşulmuştu.Fezleke oyunu tutmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı kurultay hareketi gittikçe büyüyor. En son partinin önde gelen isimlerinden Haluk Koç da kurultay için imza verdi. Hakkında düzenlenen dokunulmaz fezlekesi için partisinin il ve ilçe teşkilatlarına “kitlesel tepki gösterin” genelgesi gönderen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na; Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Konya dışındaki il ve ilçeler duyarsız kaldı. Bu illerin dışında kalan yerlerde tepki eylemleri yapılmamasının Kılıçdaroğlu'nun moralini alt üst ettiği belirtiliyor.

İMZACILARA O DA KATILDI

Öte yandan, CHP'de tüzük kurultayına çağrı yapan isimler arasına, Deniz Baykal sonrası dönemde Kılıçdaroğlu'na destek veren, ancak daha sonra muhalifler safına katılan önemli isimlerden Haluk Koç da iştirak etti. CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, olağanüstü tüzük kurultayı çağrısı için imza verdi. Koç, dün yaptığı yazılı açıklamada, siyasi partilerin, parti tüzüğüne önem vermeleri ve bağlı kalmaları gerektiğini vurguladı.

“İLKELİ DAVRANMAK GEREK”

Koç, tüzük değişikliğinde ilkeli davranmak gerektiğini belirterek, kişisel amaçlara dönük ve CHP'yi bulunduğu düzeyin de gerisine çekecek tüzük değişikliği taleplerine karşı direnmenin, onurlu bir parti görevi olduğunu söyledi.

İMZACILARIN SAYISI ARTIYOR

Koç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, mevcut antidemokratik tüzüğe neden karşı olduğunu daha önce anlattığını ve tüzük değişikliği talebini kendisinin yapmasını önerdiğini kaydetti. Koç, kendisiyle çelişmemek adına olağanüstü tüzük kurultayı çağrısı için imza verdiğini bildirdi.
CHP Mersin Milletvekili İsa Gök de, bu hafta içinde tüzük kurultayı için imza vermişti. Deniz Baykal ve Önder Sav'ın da destek verdiği tüzük kurultayı için imza hareketi, daha önceki muhalif girişimlerden çok daha güçlü gözüküyor. Çünkü bu sefer birbirine rakip gözüken muhaliflerin birlikte hareket ettikleri göze çarpıyor. Bundan önceki kurultay taleplerinde ise muhalif gruplar arasında Kılıçdaroğlu sonrası için sert tartışmalar yaşanmış ve bazı gruplar kampanyadan geri çekilmişti. - Akit -
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.