Son görüşme sanatçılarla

Son görüşme sanatçılarla

CHP’nin göstereceği cumhurbaşkanı adayını belirlemek için farklı kesimlerle görüşen CHP lideri Kılıçdaroğlu, sanatçıların da görüşünü alacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı temaslarına bugün siyasi partiler ile devam edecek. Kılıçdaroğlu, siyasi partilerin ardından ise sanatçılarla bir araya gelerek, cumhurbaşkanı adayını belirleme çalışmalarını tamamlayacak.
Kılıçdaroğlu’nun bu temaslarının ardından önümüzdeki hafta sonu cumhurbaşkanı adayını ilan etmesi beklenirken kulislerde CHP’nin adayının Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen olmasının en yüksek olasılık olduğu belirtiliyor.
Kılıçdaroğlu, bugün BTP, DSP ve DP’yi ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu’nun hafta boyunca MHP, BBP ve SP’nin de içinde olduğu diğer partilerle de temas etmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu, siyasi partilerle temaslarının ardından cumhurbaşkanı adayı eksenli turunu, sanatçılarla bitirme kararı aldı. Sürpriz bir şekilde Kılıçdaroğlu’nun programına dâhil edilen sanatçılarla görüşmenin 13 Haziran Cuma günü İstanbul’da yapılması bekleniyor.

 
 

İbre Büyükerşen’de

CHP liderinin temasları doğrultusunda, parti kulislerinde partinin cumhurbaşkanı adayı olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in gösterilmesinin en yüksek olasılık olduğu değerlendirmeleri yapılıyor.
Partinin sol kanadına yakın isimleri eski AİHM yargıcı ve İzmir Milletvekili Rıza Türmen’in ismi üzerinde kulislerini sürdürürken, partiden ulusalcı kanadın da eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın “çatı aday” olarak gösterilmesi konusunda parti yönetimine görüşlerini sunduğu ifade ediliyor.
Kılıçdaroğlu’nun hafta boyunca yapacağı ziyaretlerin ardından hafta sonu cumhurbaşkanı adayını kamuoyuna sunması öngörülüyor.

HDP görüşmesi ertelendi
Programa davet edilecek sanatçıların belirlenmesi için Genel Başkan Yardımcısı erdoğan toprak’ın koordinasyonunda, Bursa Milletvekili Sena Kaleli ile PM üyeleri Gülseren Onanç ve Ercan Karakaş görevlendirildi. Görüşmeye yaklaşık 50 sanatçının davet edilmesi bekleniyor.
Kılıçdaroğlu’nun bugün Cumhurbaşkanlığı turu kapsamında görüşme programında yer alan HDP ziyareti, Lice’deki olaylar nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.