Anayasa Mahkemesi'ne götürüyor

Anayasa Mahkemesi'ne götürüyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4+4+4'ü Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Eğer Cumhurbaşkanı Gül, 4+4+4'ü onaylarsa, tehlikeli bulduğumuz maddeleri Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz" dedi.

-Ne Müslümanlığa, ne Kur'an'a, ne inançlara karşıyız-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Ne Müslümanlığa, ne Kur'an'a, ne inançlara karşıyız. Bizim karşı olduğumuz şey tek cümleyle söyleyeyim Ankara'daki duysun, kul hakkı yemeye karşıyız'' dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Düden Park'ta düzenlediği toplu açılış ve temel atma törenine katılan Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, Kul hakkı yiyene hiçbir şey olmadığını, halk için çalışanların başının belaya girdiğini savundu.

Kılıçdaroğlu, ''Bunun adı nedir? AKP demokrasisi. Size sözüm var, ne olursa olsun bedel ödemekten çekinmeyeceğiz. Sonuna kadar bu halka doğruları söylemeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

Partililerin kendi aralarındaki tartışmayı bir tarafa bırakmaları gerektiğini de belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin çok temel sorunlarla karşı karşıya olduğunu savundu.

Türkiye'de demokrasinin, özgürlüklerin yok edildiğini öne süren Kılıçdaroğlu, insanların açlıktan, yoksulluktan kendi yaşamlarına son verdiklerini iddia etti.

Bu süreçte CHP'lilerin görevinin halka gitmek olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, halkın sorunlarına çözüm üretmek gerektiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, kamuoyunda ''4 4 4'' olarak bilinen ve zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunla çocukların 5 yaşında okula gideceğini, okul öncesi eğitimle ilköğretimin ayrı olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, hükümetin aradaki farkı bilmediğini ileri sürdü.

Kanun teklifinden halkın haberi olmadığını, üniversitelerden, öğretmen kuruluşlarından görüş alınmadığını savunan Kılıçdaroğlu, zorunlu eğitimde seçmeli ders olmadığını ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Yasanın geliş nedeni şudur: 2030 yılına kadar 20 milyar dolarlık ihale yapacaklar. Bununla ilgili olarak iki madde var, 24 ve 25. maddeler.... Bu maddeler diyor ki, 'Yapılacak bu ihaleler, Kamu İhale Yasası'nın dışında olacak'. Neden 20 milyar doları buraya getiriyor, koyuyorsun? Hani Kamu İhale Yasası yolsuzlukları engellemek için getirilmişti, kamu ihaleleri şeffaf olacaktı. Şimdi diyorlar ki '20 milyar dolarlık ihaleyi Kamu İhale Yasası'nın dışına çıkaralım'. Ne yaptılar biliyor musunuz? Kutsal kitabımızı 20 milyar dolarlık yolsuzluğa örtü yaptılar. Bunu yapan adamlarda ahlak yok. Ahlak olmadığı gibi insan sevgisi de yok. Şimdi biz bunu söyledik ya, 'Vay efendim sen Kur'an'a karşısın'. Sen nereden biliyorsun? Kim sana söyledi? Bir başkasının inancını sorgulama yetkisini sana kim verdi? Var mı Müslümanlıkta böyle bir şey. Ne Müslümanlığa, ne Kur'an'a, ne inançlara karşıyız. Bizim karşı olduğumuz şey, tek cümleyle söyleyeyim Ankara'daki duysun, kul hakkı yemeye karşıyız.''

-''Eleştiri yapanlar toplama kampına gidiyor''-

CHP olarak her zaman heryerde inançlara saygılı olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, tek hedeflerinin insanları mutlu kılmak olduğunu vurguladı. Allah'ın yarattığı en değerli varlığın insan olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Hiçbir zaman hiçbir yerde bölücülük yapmadık, bir başkasının inancını sorgulamadık. Bizi eleştirenleri bile sükunetle, saygı içinde dinledik. Her eleştiriden ders almaya çalıştık. Ama bunlar ne yapıyorlar? Eleştiri yapanlar toplama kampına gidiyor. Neresi toplama kampı? Silivri değil mi? Hitler'in 1940'larda Almanya'da kurduğu toplama kampının modernini 2012 Türkiye'sinde Silivri'de yaptılar. O toplama kampında olanların ortak özelliği AKP'ye karşı olmalarıdır. Birbirini tanımayan, hayatları boyunca yan yana gelmeyen insanları aynı davanın sorumluları olarak orada tutuyorlar ve o mahkemelerde görev yapan yargıçlar AKP'den aldıkları talimata göre görev yapıyorlar.''

Halkın oylarıyla seçilmiş milletvekillerinin hapiste olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, buna demokrasi denemeyeceğini iddia etti.

-''Projeleri anlatamadık''-

CHP'nin ''Bunlar uygulanamaz'' diye eleştirilen projelerinin AK Parti tarafından alındığını ileri süren Kılıçdaroğlu, bu projeleri yeteri kadar halka anlatamadıklarını söyledi.

Projelerini halka daha iyi anlatmanın yolunu bulacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, parti okulu açtıklarını belirtti.

CHP'nin projelerinin ''Hayal mahsulü'' olarak adlandırıldığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, ''Tıpış tıpış bizim projelerimizi uyguladılar. Peki kendilerinin hayal mahsulü projelerine bir şey yaptılar mı? Hani bir Kanal İstanbul açıyorlardı. Büyük bir ihtimalle müteahhitleri henüz ayarlayamadılar. Yandaş ayarlayacaklar ya hazırlıkları yapacaklar, malı götürecekler, arkasından da kalkıp 'Millete ne yalanları söyleyebiliriz' diye oturup düşünecekler'' diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatının halk olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''Korkmayacaksınız, mücadele edeceksiniz. Korkmayan her yurttaşın arkasında, her yurttaşın destekçisi CHP olacaktır'' dedi.

-''Toplumu bölüyorsunuz, parçalıyorsunuz''-

Eğitimle ilgili kanun teklifini veren milletvekillerinin hiç birisinin eğitimci olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Bir ülkenin temelleriyle oynuyorsunuz. Bir ülkeyle ilgili yeni bir eğitim modeli getiriyorsunuz. Çağdaş ülkelerde oturulur, tartışılır bu. Görmüyorsunuz bunu. Bizim milletvekillerimiz iki laf ediyorlar, 'Efendim, siz niye konuşuyorsunuz' diyor. Sen demokrasiden, özgürlüklerden bahsediyordun. Milletvekili parlamentoda konuşmayacak da nerede konuşacak? Konuşturtmadılar. Milletvekillerimizi yerlere attılar, yerde tekme attılar. Ama size söylüyorum, ne yaparlarsa yapsınlar susmayacağız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Zalimlere beddua edilirken, 'Zulmün artsın' derler. Buradan söylüyorum Recep Tayyip Erdoğan, 'Senin zulmün artsın. Sen zulüm üreten bir adamsın. Sen zulme hizmet ediyorsun'. CHP bütün mazlumların arkasındadır. Eğitimde parçalanma, bir toplumu parçalama projesidir bu. 4 artı 4, 8 değildir. 8 bölü 2'dir 4 artı 4. Toplumu bölüyorsunuz, parçalıyorsunuz.''

-''En büyük güvencem sizsiniz''-

CHP'li belediye başkanlarının vatandaşlara hizmet için çalıştıklarını ancak eksiklikleri, hataları olabileceğini belirten Kılıçdaroğlu, bunları halkın eleştirilerini dikkate alarak gidermeye hazır olduklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, ''İnanç ticareti yapmayacağız, saygılı olacağız. Onlar din tüccarıdır, buna da izin vermeyeceğiz. Her yerde maskelerini aşağı indirmek bizim boynumuzun borcudur. En büyük güvencem sizsiniz'' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin'in de katıldığı törende daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce yapımı tamamlanan 105 bin metrekarelik Düden Park ve 20 muhtarevi açıldı, İsmet İnönü Kentsel Yaşam Alanı ile Özgürlük Bulvarı'nı Kardeş Kentler Yolu'na bağlayacak Çağlayangil Caddesi'nin açılması için yapılacak yol çalışmasının temeli atıldı.

Bu arada, Antalya'ya dün gece gelen ve kızı Azime Aslı Nadir'in evinde kalan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sabah evden kızı, damadı Cenk ve torunu Duru ile çıktı. Daha sonra kızı, damadı ve torunuyla parti otobüsüne binen Kılıçdaroğlu, otobüsle açılışa giderken, vatandaşları selamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.