Kurultay için 508 imzaya ulaşıldı

Kurultay için 508 imzaya ulaşıldı

CHP taban hareketi adına Kurultay Delegesi Gürhan Akdoğan yazılı bir açıklama yaparak kurultay için şu ana kadar 508 imza toplandığını açıkladı.

12 Haziran genel seçimlerinde yüzde 30 hedefinin altında kalmasıyla muhaliflerin, bir önceki döneme göre oy oranının artmasıyla da yönetim ve çevresinin başarı gördüğü CHP'de oluşan bu ikilemin kurultay ile giderilebileceği belirtiliyor.

Kurultaya gidilmesi için şu ana kadar 508 imza toplayan Baykal'ın ekibinin imzaları tamamlayabilmesi için bir hafta süreleri var.

İmzaların genel merkeze teslim tarihinin 5 temmuz olması Parti Meclisi üyelerinin de rahat hareket etmelerine neden oluyor. 20 dolayında PM üyesinin toplantıda bir çıkış yapıp deklerasyon yayınlayacağı belirtiliyor.

CHP taban hareketi adına Kurultay Delegesi Gürhan Akdoğan şu açıklamayı yaptı:

"Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun önderliğinde girilen 12 Haziran genel seçimlerinde CHP’ye büyük umutlar bağlanmıştı.

Genel Başkanımızın tüm özverili çalışmalarına, gayretine ve ülke için kader seçimi olmasına karşın beklenen sonuçlar alınamadı. Bu seçimde de başarıya çok yaklaştığı bir dönemde CHP’nin iktidar hedefi ne yazık ki yapılan hatalar ve uğranan kimlik erozyonundan dolayı gerçekleşemedi.

İşte bu sorunları çözmek ve değerlendirmek için toplanacak kurultay bu makûs talihi değiştirmek için yeni bir fırsat olacaktır.

Bu kurultay  CHP’nin genlerini değiştirmeye çalışan  anlayışlara karşın  ; Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na gerçekten katkı koyacak, güç verecek, omuz verecek, elini her alanda güçlendirecek;  geçmişine, tüzüğüne, programına ve daha ötesinde ilkelerine, değerlerine  sahip çıkan nitelikli kadroları PM’ye seçip gelecek yerel seçimlerde iktidar yolunu açmak için olacaktır.

Kendisi de delege olduğu halde Bursa’da  bir üst düzey yöneticinin ifade ettiği gibi delegelere ‘’atanmış’’ diyerek onları, önemsizleştirerek , kendilerine baskı yapıldığını söyleyerek  değil, bunun için kişisel beklenti ve hırsların esiri olmayan gerçek örgüt emekçileri şu dört maddeye yanıt vererek imza atmaktadırlar.

1- Atatürk ilke ve devrimlerini  yok saymak için: “tekke ve zaviyelerin açılmasını isteyen” zihniyete dur demek için…diyerek

2- Dine “bilim” diyen, “tarikat ve cemaatleri sivil toplum örgütü statüsünde” sanan ve Atatürk ilke ve devrimlerinin  bekçisi olmadığını ilan edebilen anlayışlara CHP’sini temsil hakkı vermemek için…diyerek

3- Partimizin kurucusu ve ülkemizin kurtarıcısı  Mustafa Kemal Atatürk’ü unutup, “Fethullah Gülen bilgedir, saygıyla selamlıyorum” diyen anlayışa laik cumhuriyeti anımsatmak için…diyerek

4- Emeği ve emekçiyi unutup, örgütü yok sayıp, genel merkezi bay pas yaparak  millet vekilliklerini; sermayeye, TOBB’nin temsilcilerine, iş adamı veya iş kadınlarına, partilerini var edememiş sağcı siyasetçilere teslim eden anlayışa CHP’sini temsil hakkı olmadığını tebliğ etmek için toplanmalıdır…diyerek imza atmaktadırlar

Bu sorunları gören ömrünü CHP’ye vermiş gerçek örgüt emekçileri; Kılıçdaroğlu’na duydukları güven ve sevgiye karşın, CHP’nin ilkeleriyle, misyonuyla ve tarihi ile örtüşmeyen bu şahsiyetlere yönetimlerde yer verilmemesi için kurultayı toplamak için imza toplamaya başlamışlardır.

Bazı basın yayın organlarının belirttiğinin aksine hatta bugün bir yayın organında kurultay istemeyen 800 imzanın genel merkeze ulaştığı haberine karşın  CHP taban hareketinin oluşturduğu içinde birçok geçmiş dönem ve mevcut il başkanında bulunduğu oluşuma ve tarafımıza iletilen resmi  kayıtlar sonucu  İlk üç  günde 508 imza toplanmıştır. Kamuoyuna duyurulur.

CHP’nin çökeceğini ve zamanla biteceğini düşünenlere  ve yabancı güçlerin dizayn etme çabalarına  karşın  CHP tabanı ,tecrübeli üyeler ve delegeler; CHP’ye ve Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’na sahip çıkacaklardır

Güneş yine Anadolu’dan doğacak ve örgütler bu sorunu kırmadan, dökmeden CHP’ye yakışır bir nitelikte kurultayda çözecektir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.