CHP'de kurultay savaşı kızıştı

CHP'de kurultay savaşı kızıştı

CHP'de üst üste yapılacak 2 kurultaya günler kala, merkez ile muhalifler arasında adeta soğuk savaş yaşanıyor.

CHP'de üst üste yapılacak 2 kurultaya günler kala, merkez ile muhalifler arasında adeta soğuk savaş yaşanıyor. Özellikle tüzük kurultayının, Kılıçdaroğlu, Sav ve Baykal yanlıları arasında ‘tasfiye' savaşına dönüşeceği, kaybedenin partiden tamamen dışlanacağı belirtiliyor.
CHP'de Olağanüstü Tüzük Kurultayı'na sayılı günler kala, Genel Merkez ile Muhalifler arasında hamle savaşı büyüyor. Genel Merkez, muhalifleri, Muhalifler ise genel merkezi devre dışı bırakmanın peşine düştü.
 
ÖLÜM-KALIM MÜCADELESİ!..
 
Muhalifler ve Genel Merkez, tüzük kurultayını ölüm kalım mücadelesi olarak görüyor. Muhalifler, 26 Şubat'taki genel merkezin kurultayını engellemeye çalışırken, Genel Merkez ise 27 Şubat'taki muhaliflerin kurultayını engellemeye çalışıyor. Muhalifler, delegelere “26 Şubat kurultayına gelmeyin” çağrısı yaparken, Genel merkez ise delege kartlarını kurultay günü imza karşılığı vereceğini açıklayarak muhaliflere çalım attı.
 
MUHALİFLER SEÇİMLİ KURULTAY İSTİYOR
 
Delegelere kurultaya gelmeyin çağrısı yapan Muhalifler, kurultayın toplanamamasını sağlayarak kendi taleplerinin görüşüleceği ikinci günkü kurultayda görüşülecek maddelerin oylanmasını istiyor. Muhalifler, istedikleri tüzük değişiklerini gerçekleştirirse genel başkan seçimli kurultay için harekete geçecek. İlk günkü kurultayın toplanamaması halinde Kılıçdaroğlu'nun istifa edeceği konuşuluyor. Kurultayın toplanabilmesi için 670 delegenin salonda hazır bulunması gerekiyor.
 
KILIÇDAROĞLU DELEGE YAPISINI DEĞİŞTİRME PEŞİNDE
 
Muhalifleri tamamen tasfiye etmek isteyen Kılıçdaroğlu ise ilk günkü kurultayda istediği tüzük değişikliğini geçirerek muhaliflerin taleplerini engellemeyi planlıyor. Kurultaydan sonra Kılıçdaroğlu, il ve ilçe kongre takviminin sona ermesi ile delege yapısını tamamen değiştirmeyi amaçlıyor.
 
KAZANAN TASFİYE EDECEK
 
Muhaliflerin ayrıca tüzüğün MYK'ya doğrudan üyelik yetkisi veren 12. Maddesine “Kongre ve seçim takviminin ilanından önceki 3 ay içinde bu madde uyarınca üye olanlar ilk kongre ve önseçimler için seçme hakkından yararlanamaz ancak seçilebilirler” cümlesinin eklenmesini istiyor. Bu madde kabul edilirse Kılıçdaroğlu, Baykal ve Sav ekiplerini tasfiye edemeyecek. Madde kabul edilmezse bu kez Kılıçdaroğlu, Baykal ve Sav delegelerini tamamen tasfiye edecek. Bu nedenle bu kurultay her iki taraf için son hamle olarak görülüyor.
 
TÜZÜK ÜZERİNDE SON DÜZENLEMELER
 
CHP'de tüzük çalışmaları kapsamında öneriler, 23 Şubat Perşembe gününe kadar kabul edilecek. Cuma günü 89 kişilik Tüzük Komisyonu'na gelecek taslak, madde madde oylanacak ve son şekli verilecek.
 
SELVİ HANIM MİLLETVEKİLİ EŞLERİYLE BULUŞACAK
 
Bu arada; Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nunda kurultay öncesinde milletvekili eşleriyle bir araya gelme planları yaptığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Selvi Kılıçdaroğlu, bugün (22 Şubat - Çarşamba) Gölbaşı'nda bir evde milletvekili işleriyle bir araya gelecek. Kadınlarla fikir alışverişinde bulunacak olan Kılıçdaroğlu'nun, Kurultay öncesi böyle çalışma yapması dikkat çekiyor.
 
Kaynak: Yeni Akit

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.