CANLI CHP'de olağanüstü kurultay günü

CANLI CHP'de olağanüstü kurultay günü

CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayı Ankara Spor Salonu'nda yapılıyor. Salonda hareketlilik sabahın ilk ışıklarıyla başladı.. Gelişmeleri Haber7.com'da takip edebilirsiniz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin olağanüstü kurultayının yapılacağı Ankara SporSalonu'na geldi.

Kılıçdaroğlu, eşi Sevil Kılıçdaroğlu ile Çukurambar'daki evinden ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin, kurultaya yönelik soruları üzerine Kılıçdaroğlu, güzel bir kurultay olacağını belirtti.

Kurultayın şenlikle başlayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Adına 'Demokrasi Şöleni' dedik. O şölene herkesin katılmasını istedik. Umarım güzel bir kurultay geçireceğiz'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Televizyonlardan izlediğiniz kadarıyla ilk izleniminiz nedir?'' şeklindeki sorusu üzerine, Kılıçdaroğlu, ''Mutluyum'' yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun, 06 CHP 01 plakalı makam aracına binerken çevredeki bazı vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğu gözlendi.

PARTİLİLER GELMEYE BAŞLADI

CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayında, partililer ve delegeler, kuruLtay salonunda yerlerini almaya başladı.

Ankara Spor Salonunda, ''Büyük Demokrasi Şöleni'' başlığıyla yapılan kurultayda, salon, mavi, kırmızı ve beyaz renklerle süslendi.

Sahneye Mustafa Kemal Atatürk ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun posterleri ile Türk bayrağı ve CHP flamaları asıldı. Sahneye iki yanında da dev ekranlar yer aldı.

Yunus Emre'nin, ''Biz kimseye kin tutmayız, kamu alem birdir bize'' sözünün yanı sıra ''Bunun adı Kemal, halkın iktidarını kuracağız'', ''Haklarını bil, demokrasiye güven'', ''burada sadece demokrasinin sesi duyulur'', ''Mustafa Kemal'den Denizlere, Denizlerden bizlere'' yazılı pankartlar asıldı.

Tribünlerin olduğu bölümde, mavi zemin üzerinde ışıklı panolarda, sürekli değişen sloganlar yer aldı. Salonun orta bölümü ise tüzük komisyonu üyeleri ve basın mensupları için ayrıldı.

Tribünde yer alan delegeler ve partililer, çalan türkülerle ellerindeki bayrakları ve Kılıçdaroğlu resmini sallayarak eşlik etti.

Salonda Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'si, salondakiler tarafından ayakta okundu. Kurultaya katılmak üzere 35 bin kişinin ana kapıdaki turnikelerden giriş yaptığı anons edildi.

CHP'nin kayıtlı 1247 delegesinden Kurultaya katılacak olanlar, yeni tüzük için oy kullanacak.

BOMBA ARAMASI YAPILDI

Halk Partisi’nin (CHP) 16. Olağanüstü Kurultayı’nın yapılacağı Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda polis didik didik şüpheli paket ve bomba araması yaptı.

CHP’nin bugün ki kurultayı öncesi gece saatlerinde polis salonda şüpheli paket ve bomba ihtimaline karşı geniş çaplı arama yaptı. Alınan bilgiye göre aramalara yaklaşık 200 polis katıldı. Kapalı spor salonunun bahçesi ile tuvaletinden salondaki sandalye ve masaların altına kadar büyük titizlikle yapılan aramalara bomba uzmanı köpeklerde katıldı. Polis göze çarpan her türlü paket ve çantayı gözden geçirirken, gecenin ilk saatlerinden itibaren salona gelmeye başlayan partililer ise aramalar bitene kadar salona alınmadı.

Bu arada sabahın ilk saatlerinden itibaren kurultay boyunca da geniş güvenlik önlemlerinin alınacağı, salonun çevresinde 2 bin kadar polisin görev yapacağı öğrenildi. Partililerin salona girişleri de bir çok kapıdan olmak üzere polis kontrolünde olacak. 


Mavi, beyaz ve kırmızı renklerin hakim olduğu salonda konuşmaların yapılacağı platform oluşturuldu. Platformun yanlarına dev ekranlar yerleştirilirken, tribünler delege ve konuklar için hazırlandı.

SALON KURULTAYA HAZIRLANDI

Kurultayı izlemek için 92 kuruluştan 918 basın mensubu genel merkeze başvurdu. Salonun saha içinde basın mensupları için yerler oluşturuldu. Ayrıca fuayede de çalışma alanları hazırlandı.

Kurultaya, fikir ve sanat dünyası, sivil toplum örgütleriyle yabancı misyon temsilcileri de davet edildi.

Kurultay salonunda Anadolu Ateşi Dans Topluluğu da bir gösteri sunacak.

KURULTAY SÜRECİ

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Şubat'ta tüzüğün tamamının ele alınması gündemiyle 16. Olağanüstü Kurultayı toplama kararı almıştı.

Kılıçdaroğlu, 362 imzalı dilekçedeki tüzüğün 9 maddesinin değiştirilmesi talebinin yerine getirmesi için de 17. Olağanüstü Kurultay'ın toplanacağını açıklamıştı.

1 Mart olarak belirlenen 17. Olağanüstü Kurultay tarihi kış koşulları göz önünde bulundurularak 27 Şubat'a alındı.

İki ayrı kurultay toplanması başta eski Genel Sekreter Önder Sav olmak üzere bazı partililerin tepkilerine neden olurken, tüzük maddelerinde yapılacak değişiklikler de tartışmalara yol açtı.

Kurultayda delegenin oyuna sunulacak yeni tüzük, 81 il temsilcisi, PM üyeleri ve milletvekillerinin önerileri doğrultusunda Tüzük Komisyonu tarafından hazırlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.