Kılıçdaroğlu katliamı bakın nasıl savundu!

Kılıçdaroğlu katliamı bakın nasıl savundu!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘Dersim katliamıyla yüzleş’ çağrılarını ‘Ermeni soykırımı’ iddialarıyla geri çevirdi. Kılıçdaroğlu, “Bu Başbakan Ermeni soykırımını da dayatır. Hedef Atatürk, geçmişimiz temiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ermeni soykırımı iddiaları üzerinden Dersim savunması yaptı. Dersim katilamına eleştiri getirmeyen Kılıçdaroğlu, “Bu Başbakan bu millete yakın gelecekte Ermeni soykırım iddialarını dayatırsa şaşırmayın” iddiasında bulundu. Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan’ın CHP’nin tarihiyle yüzleşmesi çağrısına tepki göstererek, “Yüzleştik, şanımız şerefimiz arttı. CHP’nin tarihinde Kuva-i Milliye vardır” dedi.Dersim Katliamını kınamayan Kılıçdaroğlu,kendisine çağrı yapan Başbakan’ı suçlayarak, “Sen hangi intikamın rövanşının, intikamın peşindesin? Sen Mustafa Kemal’e ulaşmak ve onu eleştirmek istiyorsun. Senin hedefin Atatürk’le hesaplaşmak, Cumhuriyeti tasfiye etmek” dedi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a “Dersim’i sömürü aracı yapma. Her imkan senin elinde hesap sormazsan namertsin” diye seslendi. “Dersim’de acı çekenlerin sözcülüğünü yapmak sana kalmadı. Dersim’den de Dersimlilerden de sana ekmek yok, başka kapıya” dedi. Başbakan’ın zihin haritasının Ermeni diasporasının zihin haritasıyla aynı olduğunu iddia edenCHPlideri, “Bu Başbakan bu millete yakın gelecekte Ermeni soykırım iddialarını dayatırsa şaşırmayın” dedi.

‘Zeminin kaydığı falan yok’

CHP’nin her tür düşünceyle yüzleşecek cesarette bir parti olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Katılalım veya katılmayalım. Bir arkadaşımızın sözlerinden ötürü CHP’nin ideolojik duruşu ile sonuçlar çıkarmak her şeyden önce CHP’ye saygısızlıktır. Birisi böyle konuştu diye yok zemin kaydı, yok öyle bir şey. CHP’nin zemini Kuva-i Milliyedir” dedi.

Kapalı oturumda Kur’an Kursu TARTIŞMASI

CHP’nİn basına kapalı yaptığı grup toplantısında ise parti yönetimine Kur’an kursu tepkisi geldi. CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, CHP’nin Kur’an kurslarındaki yaş sınırını kaldıran kanun hükmündeki kararnameyi iptal istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne götürmemesini eleştirdi. Gök, “CHP de bu düzenleme hakkında dava açmayarak Kur’an kurslarına yeşil ışık yakmıştır” dedi. Öte yandan Kılıçdaroğlu grup toplantısının başında yaşamını kaybeden ünlü yönetmen Ömer Lütfi Akad’ın yerine Halit Refiğ’in ismini zikretti. Birkaç kez Refiğ ismini kullanınca salondan yapılan uyarı üzerine Akad olarak düzeltti. CHP’nin grup toplantısına baştaDeniz Baykalolmak üzere Hüseyin Aygün ve Kılıçdaroğlu’na karşı bildiri hazırlayan birçok milletvekilinin katılmaması da dikkat çekti.

NEŞE SARIDOĞAN

STAR GAZETE




 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.