Mengü'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sert tepki!

Mengü'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sert tepki!

CHP Manisa eski Milletvekili ve Parti Meclisi eski Üyesi Şahin Mengü, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi.

 
Mengü, kendi blogunda seçim sonuçlarını değerlendirirken, "Dibe vurduk Kemal Bey dibe! Bir daha siz siz olun, büyük lokma yiyin ama büyük laf etmeyin, yüzde 40 almazsam istifa ederim demeyin" ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlerde beklediği oy oranına ulaşamayan CHP'de sular durulmuyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert şekilde eleştiren partililer arasına CHP Manisa eski Milletvekili ve Parti Meclisi eski Üyesi Şahin Mengü de katıldı. Mengü, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi.

Partinin "yerinde saymadığını" tam anlamıyla "dibe vurduğunu" söyleyen Mengü, CHP'nin kalesi olarak bilinen İzmir'de oyların düştüğünü ve sekiz ilçenin kaybedildiğini belirtti. Büyükşehirlerde cemaat ve MHP oyları çıktıktan sonra CHP'nin oylarının yüzde 21-22 bandında olduğunu savunan Mengü, Kılıçdaroğlu'nu şu sözlerle eleştirdi: "Partinin temel değerleriyle oynamak yaramadı. Toplumdan beklenen karşılık alınamadı. Cemaatle kayıt dışı işbirliği yapıldığı iddiası CHP'nin üzerine yapıştı kaldı. Partiyi çıfıt çarşısı haline getirmeyi yenileşme zannettiniz."

CHP'nin yerel seçim sonuçlarıyla ilgili bir kazanmışlık algısı oluşturmaya çalıştığını kaydeden Mengü, gerçeğin ise böyle olmadığını savundu.

CHP'nin 2011 seçimlerinde 11 milyon 155 bin seçmenle yüzde 25.98 oy aldığına işaret eden Mengü, 30 Mart yerel seçimlerinde ise il genel meclisi bazında 11 milyon 270 bin seçmenin oyuyla yüzde 25.7 oy oranında kaldığına dikkat çekti.
 
AHMET KAPLAN / STAR

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.