Tarhan Erdem: CHP yıkılıp yeniden kurulmalı

Tarhan Erdem: CHP yıkılıp yeniden kurulmalı

CHP ve MHP’nin ayrı aday çıkarması ya da hiç aday göstermemeleri halinde şu an ikinci turun konuşuluyor olacağını kaydeden Erdem, değişimin de CHP’yi kurtaramayacağını tek çarenin yıkılıp yeniden kurulması olduğunu söyledi.

KONDA Araştırma'nın sahibi ve CHP eski Genel Sekreteri Tarhan Erdem, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu MHP ile birlikte çatı aday gösteren CHP'yi eleştirdi. Erdem, "CHP'nin, artık Türkiye'ye hizmet etme şansı yoktur. CHP'nin adeta yıkılıp yeniden kurulması lazım. Ancak öyle çözüm gelir" dedi. Erdem, şunları kaydetti:

POLİTİKASIZLIĞIN SONUCU
- MHP ile CHP'nin hedeflerinde ciddi sapmalar oldu. Demirtaş oylarını arttırdı ve kendi amacına ulaştı denilebilir. Zaten Erdoğan da kazandı.

- Yüzde 38 oy CHP ve MHP'yi artık daha ölçülü konuşmaya teşvik eden bir değerdir. Eğer CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli iki ayrı aday gösterseydi ya da hiç aday göstermeselerdi, bugün Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci turu konuşuyorduk.

- Kılıçdaroğlu ile Bahçeli, seçimlerde stratejik hata yaptılar. CHP'lilerin bir bölümünün oy vermeye gitmeyeceği, MHP tabanından AK Parti'ye oy kayacağı belliydi.

- CHP'nin aldığı sonucu, sağa açılma politikasının eseri olarak görenler var. Bence yanlış. Bu, sağa ya da sola açılma değil, politikasızlığın sonucu. CHP son 10 senede Erdoğan'a karşıtlıkla siyaset yapmaya çalıştı.

- Erdoğan ne derse yanlıştır. 5 yıl önce parti programına giren maddelere bile Erdoğan dediği için karşıdır. Kendiniz canhıraş şekilde bir politikayı yazmışsınız, geliyorsunuz 2007 veya 2013'te Erdoğan o politikayı uyguladığı için karşı çıkıyorsunuz. Kendi kendinizi yalanlıyorsunuz. Veya Erdoğan pek çok şey söylüyor. Ona karşı çıkıyorsunuz; ama sizin ne söylediğiniz belli değil.

- Devlet Bey'in ne yapacağını bilmem ama CHP'nin, Türkiye'yi kapsayan bu partinin, artık Türkiye'ye hizmet etme şansı yoktur.

- Yönetim değişikliği olsa da, Kılıçdaroğlu gitse de olmaz. Denir ki bütün kurultaylar bakidir, bütün yöneticiler değişmiştir, yeniden bir parti 5-10 yıl içinde ayağa kalkmaya çalışacaktır, programımızı, tüzüğümüzü konuşacağız. O zaman bakılır.

DEMOKRASİYLE BİR İLGİSİ VAR MI
- Bugünkü tüzüğün demokratik bir yanı var mı? Genel başkan merkez yönetim kurulunu 'Seni görevden aldım' diyebiliyor. Bunun demokrasiyle, siyasetle, hayatla bir ilgisi var mı?

- CHP'nin yeniden kurulması gerekiyor. Son seçimler projektörü oraya çevirdi. Fakat bunu yapmak çok zor.

- Mesele oy meselesi, sağa kaydı, sola kaydı meselesi değil. Parti yönetiminde, en küçük belde teşkilatından genel merkeze kadar sorun var. CHP'nin adeta yıkılıp yeniden kurulması lazım.

Kaynak: Star

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.