CHP'li İnce'ye ‘taciz' fezlekesi

CHP'li İnce'ye ‘taciz' fezlekesi

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ince işler peşinde. İnce, hakkında ‘cinsel taciz' ve ‘hakaret suçlamalarından dolayı fezleke hazırlandı.

Savcılığa yansıyan olaya göre, Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olan F.B., kızı ile alakalı bir sorunu iletmek için Muharrem İnce'ye gitti. Görüşmeden bir kaç gün sonra İnce'nin kendisini aradığını, önce birlikte olmak istediğini, red cevabı aldıktan sonra ise hakaret etmeye başladığını savcılığa iletti. F.B., bu telefon kayıtlarının araştırılmasını ve gerçeklerin ortaya çıkmasını istedi. Savcılık da bu iddiaları araştırmaya başladı ve İnce'nin uzun süre F.B.'yi aradığı ve mesaj çektiği ortaya çıktı. Savcılığın hazırladığı fezlekede bu telefon kayıtları da bulunuyor. Telefon kayıtlarına göre F.B.'nin ‘birlikte olmak istedi' ve ‘hakaret etti' iddialarının doğru olduğu belirlendi.
 
TELEFON KAYITLARI DOĞRULUYOR”
 
F.B. isimli Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi bir bayan, kendisini rahatsız etmekle suçladığı CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce'den 17 Haziran 2010 günü şikayetçi olmuştu. Konu hakkında savcılığa başvuran F.B., İnce'nin mesaj yoluyla kendisine hakaret ve tacizde bulunduğunu iddia etmişti. Mesajların ise konuyu ilettiği avukat tarafından silindiğini belirten F.B., savcılıktan telefonunu arayan ve kendisine mesaj gönderen numaraların kayıtlarının çıkartılmasını istemişti. Savcılığın uzun süren araştırmaları sonucunda bu kayıtlar çıkarıldı ve fezlekeye dahil edildi. Bu telefon kayıtlarına göre F.B. isimli kadının İnce'ye yönelttiği iddialarda doğrulanmış oldu.
 
ŞANTAJ MI YAPIYORSUN?
 
F.B., Ankara Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan'a 2010 yılında verdiği ifade de CHP'de siyasi olarak faaliyette bulunduğunu belirtirken, lise öğrencisi kızının okuldaki bir sorununu iletmek için Muharrem İnce'ye gittiğini, sonrasında medeni iki insan gibi görüşmeye başladıklarını söylemişti. İfadesinde İnce'nin kendisini telefonla arayarak beraber olma anlamına gelecek sözler söylediğini, ayrıca mesajlar attığını anlatan F.B. konuyu, parti yönetimine ilettiğini, İnce'nin “Şantaj mı yapıyorsun?” diye tepki gösterdiğini aktarmıştı.
 
“ÖZÜR DİLEMEDİ”
 
Ayrıca F.B., İnce'nin kendisinden özür dilemesi için olaydan sonra Şenol Özel isimli bir avukatla görüştüğünü belirtmişti. Kendisinden özür dilemediğini belirten F.B., “Benden özür dilemesi gerektiğini söyledim. Konuyu ilettiğim avukat Şenol Özel, İnce ile beni yan yana getirdi. Bana iş bulma, kızımı dershaneye yazdırma vaadinde bulundu. Kabul etmedim, avukattan savcılığa başvurmasını istedim” diye ifade etmişti. Avukatının kendisini oyuna getirdiği belirten F.B., “Ancak, avukata verdiğim telefonumda kayıtlı olan ve İnce tarafından gönderilen 37 mesajın silindiğini gördüm. Avukat, kendisinin silmediğini söyledi. Telefonumu arayan ve mesaj gönderen numaraların kayıtlarının çıkartılmasını istiyorum” demişti.
 

TALHA ÇOLAK / Akit

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.