CHP'den operasyonlara ilk yorum

CHP'den operasyonlara ilk yorum

Yolsuzluk operasyonlarına CHP'den ilk yorum. Muharrem İnce ve Gürsel Tekin konuştu.

İstanbul'da yolsuzluk operasyonu kapsamında aralarında kamuoyunca tanınan ünlü işadamlarının da bulunduğu isimlerin evlerine baskın CHP'nin de gündeminde.
 
Kriz masası kurulan partide ilk yorumlar şöyle...
 
İNCE: İŞİN İÇİNDE KÜLÇE KÜLÇE ALTIN VAR
 
Türkiye gündeminde bomba gibi düşen operasyonla ilgili CHP kanadından 2 isim açıklama yaptı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Gözaltına alınan, soruşturma kapsamında bilgisine başvurulan isimlere baktığımda işin içinde külçe külçe altın olduğunu tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
"GİDECEKSE KILIÇDAROĞLU'NA KADAR GİTSİN"
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de operasyonla ilgili, "Ümit ediyorum bu operasyon derin dehlizlere kadar gider. Eğer derin dehlizlere giderse, Türk siyasetinin lehine olur. Ancak böyle bırakılırsa, derinleştirilmezse, hiç anlamı olmaz. Eğer CHP'ye de uzanıyorsa, kime kadar gidiyorsa gitsin. Gidecekse, Kemal Kılıçdaroğlu'na kadar gitsin" dedi.
 
UMUT ORAN: İSTİFA EDECEK MİSİNİZ?
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, İstanbul merkezli başlatılan 'Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu' ile ilgili yaptığı soru önergesinde Başbakan Erdoğan'a; "Üç bakanınızın dolaylı olarak da olsa isminin karıştığı bu yolsuzluk operasyonu nedeniyle istifa edecek misiniz?" diye sordu.
 
CHP KRİZ MASASI KURUYOR
 
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul merkezli operasyonla ilgili 3 milletvekilinden oluşan kriz masası oluşturduklarını belirterek, "Cumhuriyet tarihinin bana göre en büyük skandalıdır. Başbakan'ın istifa etmesi gerekir" dedi.
 
Altay, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve beraberindeki KESK yöneticilerini kabul etti.
 
Özgen, Hükümet ile Memur-Sen'in sözleşmesini kabul etmediklerini ifade ederek, bütçede haklarını istediklerini söyledi. Özgen, kamu emekçilerinin, ezilenlerin, işçilerin, yoksulların gelirlerinden toplanan vergilerin, kamu emekçilerine dönmediğini belirtti.
 
Toplu sözleşme döneminde yapılan 123 liralık zammın, kamu emekçilerinin ihtiyacını karşılamadığını kaydeden Özgen, o tarihten bugüne kadar yapılan zamlarla bu rakamın buharlaştığını anlattı. Özgen, bunun giderilmesi için kamu çalışanlarına 300 lira iade edilmesi, kamu çalışanlarının maaşlarının vergi diliminden etkilenmemesi ve ek ödemelerin, emekliliğe yansıtılmasını istedi.
 
Özgen, 19 Aralık Perşembe günü bütün illerde, bütçe taleplerine ilişkin bir günlük iş bırakma, grev eylemlerinin olduğunu bildirdi.
 
KAMU VİCDANI AKLANMAYACAK
 
CHP Grup Başkanvekili Altay, KESK'in 19 Aralık'taki eyleminde bütün illerde yanında olacaklarını ifade etti.
 
Meclis'te 2014 yılı bütçesi görüşüldüğü andan itibaren Sayıştay raporlarını gündeme getirdiklerini anımsatan Altay, ne kadar haklı olduklarının, bugün İstanbul ve Ankara'daki yolsuzluk operasyonlarıyla bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.
 
Altay, Sayıştay raporları gelmeden 2012 yılı merkezi yönetim kesin hesabının, meşru olamayacağını, kamu vicdanında hiçbir zaman aklanmayacağını savundu.
 
Bütçenin içinde halk, yatırım, üretimin olmadığını öne süren Altay, bütçede emekçilerin taleplerine yer verilmediğini kaydetti. Altay, "76 milyona kötü, karanlık, acı bir yıl geçirtecek bütçe, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülüyor" dedi.
 
CHP SÜRECİ TAKIP EDECEK
 
Altay, erken saatlerde başlayan operasyonun, Sayıştay raporları başta olmak üzere, Hükümet'in iş ve işlemleriyle ilgili endişelerinin, haklılıklarının ortaya çıkmasına vesile olduğunu ifade etti.
 
CHP'nin, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un yer aldığı bir kriz masası oluşturduklarını bildiren Altay, bu süreci yakından takip edeceklerini kaydetti.
 
Böyle bir masa kurulduğu andan itibaren buraya yeteri kadar bilgi akacağını dile getiren Altay, "Bakın daha neler çıkacak. Bu operasyonun dışında, bağımsız daha ne bilgi, bulgular, belgeler kriz masasına akacaktır" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.