Kim bu Genel Başkan Yardımcısı?

Kim bu Genel Başkan Yardımcısı?

CHP eski PM üyesi Savcı Sayan, Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Dinamit'te "Deniz Baykal'a kaset komplosu" davasına ışık tutacak çok çarpıcı iddialarda bulundu.

Savcı Sayan, şu anda CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan bir üst düzey yöneticisinin iş ortağı, kaset yayınlanmadan 3 ay önce Bülent Şahin isimli CHP üyesine diyor ki: "Baykal gidecek. Baykal'ın kasedi çıkacak." dediğini öne sürdü.
 
 
KOMPLO ÖNCEDEN BİLİNİYORDU
CHP'de şu anda genel başkan yardımcılığı görevinde bulunan kişinin iş ortağının Deniz Baykal'la ilgili söylediklerini Bülent Şahin isimli kişinin kendisine telefonla söylediğini öne süren Savcı Sayan "Bülent Şahin'e Deniz Baykal'ın kasedinin çıkacağını söyleyen kişi şu anda CHP'de Genel Başkan Yardımcılığı yapan bir üst düzey yöneticinin yakınıdır. Bülent Şahin Beylikdüzü CHP İlçe Başkanlığı saymanı idi. Ama şu anda o görevde değil." dedi.
 
YAKINDA ORTAYA ÇIKACAK
Savcı Sayan, moderatör Latif Şimşek'in ısrarlarına rağmen Deniz Baykal'a kaset komplosu yapılacağını önceden söyleyen kişinin ve iş ortağı olduğu CHP Genel Başkan Yardımcısının ismini vermedi ve gerçeklerin yakın zamanda ortaya çıkacağını söyledi.
 
SAVCILAR HAREKETE GEÇSİN
Programın konuğu CHP PM eski üyesi Korkmaz Karaca ise savcılara canlı yayında çağrıda bulunarak, olayın bu boyutuyla incelenmesini Savcı Sayan ve Bülent Şahin'in tanık olarak ifadesine başvurulmasını istedi.
 
İDDİALARI YALANLADI
Savcı Sayan'ın iddialarından sonra canlı yayına bağlanan Bülent Şahin ise o kasetten haberi olsaydı Deniz Baykal'a yapılan komployu engelleyeceğini söyledi. Deniz Baykal'ın isminin bu şekilde gündeme gelmesinin yanlış olduğunun altını çizen Bülent Şahin "Benim tanıdığım bir genel başkan yardımcısı yok" dedi.
 
KILIÇDAROĞLU B PLANIYDI
Savcı Sayan, CHP hakkında çok önemli bir iddiayı da gündeme getirdi. Sayan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu Genel Başkanlık koltuğuna oturtan Gürsel Tekin'in, Deniz Baykal'ın istifası sonrası genel başkanlık koltuğu ile ilgili bazı planlarını Önder Sav ve ekibinin bozduğunu öne sürdü. "Kemal Kılıçdaroğl'nun genel başkan olması Gürsel Tekin'in B planıydı" diyen Sayan, Gürsel Tekin'in A planını ise Önder Sav ekibinin bozduğunu öne sürdü. A planının yakında tüm gerçekleriyle ortaya çıkacağını kaydeden Sayan, A planında Gürsel Tekin'in değil başka bir isim üzerinde halen tartışıldığını da sözlerine ekledi.
 
DANIŞTAY'DA İKİ DAİRE BAŞKANI VE BİR ALBAY İKNA ETTİ
Beyaz TV'de yayınlanan tartışma programı Dinamit'in canlı yayınına bağlanan CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan, Latif Şimşek’in ikna edildi haberini doğrulayan iddialarda bulundu. Savcı Şayan şu iddialarda olayı tüm ayrıntılarıyla anlattı. Sayan CHP’de kaset skandalının ortaya çıkmasının ardından yaşanan gelişmeleri anlattı. Sayan canlı yayında şu sözleri söyledi:
 
KILIÇDAROĞLU’NA ADAY OL BASKISI
Kılıçdaroğlu ile Büyük Sürmeli Oteli’ne giderken Ağrı İl Başkanı da yanımdaydı. O salonda bekledi. Ben yukarıda bir kata çıkarıldım. Odaya girdiğimde Kılıçdaroğlu ile birlikte dört kişi oturuyordu. Onlar yemek yerken bende çay kahve içtim. Orada bir buçuk-iki sata durdum. O zaman içinde oradaki dört kişi Kılıçdaroğlu’na “Mutlaka aday olmanız gerekir, bu partiye genel başkan adayı olmanız” şeklinde telkinlerde bulunuyorlardı.
 
BİZ BU İŞİ BİLİYORUZ DEDİLER
“Bende ısrarla öyle bir şeyin bu dönemde yanlış olacağını, Kılıçdaroğlu’nun çok çalışkan ve iyi bir partili olduğunu söyledim. Ama oradaki sohbetteki iki kişi bana dedi ki “Biz Danıştay’da daire başkanıyız. Bu işi iyi biliyoruz.” dediler. Diğer tarafta ise Şırnak Jandarma Alay Komutanı Aziz Ergen bey oturuyordu. Olay bundan ibarettir.”  

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.