CHP MYK'da Sarıgül'ün ihracı konuşuldu

CHP MYK'da Sarıgül'ün ihracı konuşuldu

24 Aralık'ta toplanan CHP MYK, Şişli'deki gerilimi sonlandırmak için Mustafa Sarıgül'ün CHP'den ihracını konuştu. Toplantının hemen ardından Sarıgül yanlısı Murat Hazinedar, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile el sıkıştı.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül arasındaki çatışma taraflar arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'ateşkes' çağrısına rağmen dinmeyince CHP Genel Merkezi "disiplin" faslını açtı.

24 Aralık'ta toplanan CHP Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) sürpriz bir konunun gündeme geldiği ortaya çıktı.

SARIGÜL'Ü 'İHRAÇ' FORMÜLÜ

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplanan MYK'da bazı milletvekillerinin disipline gönderildiğini anımsatan bir MYK üyesinin, "CHP'ye karşı Türkiye Değişim Hareketi kartını gündemde tutan Mustafa Sarıgül için de benzer bir tasararuf alınabilir"dediği öğrenildi.

HAZİNEDAR VE İNÖNÜ EL SIKIŞTI

Toplantının ardından hemen uygulamaya gidildi. Mustafa Sarıgül'ün avukatı olan ve Sarıgül'ün önerisiyle CHP 'nin Beşiktaş Belediye Başkanı olan Murat Hazinedar Hayri İnönü'yü beceriksiz olmakla suçlayarak Sarıgül ailesi yanında Şişli kavgasına katılmıştı.

MYK'nın ertesi günü Maçka Parkı'nda İsmet İnönü için düzenlenen törende Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar kameralar önünde el sıkıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.