CHP Neden İktidar Olamıyor?

CHP Neden İktidar Olamıyor?

Halk, kediye ciğeri emanet etmediği için mi 70 yıldır CHP iktidar olamıyor?

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Anayasa değişikliği ile ilgili "Kediye ciğer emanet edilmez" diyen CHP'lilere, "O yüzden bu millet yetmiş senedir iktidarı CHP'ye emanet etmiyor ve bir yetmiş sene daha geçse etmeyecek." dedi.

AK Parti Burdur İl Danışma Meclisi Toplantısı ve Siyaset Akademisi açılış programında konuşan Suat Kılıç, Anayasa değişikliği ile ilgili CHP ve MHP'nin aldığı tutumu eleştirdi. Kılıç, CHP'nin grup başkan vekillerinin anayasa değişikliğiyle ilgili Meclis'te yaptıkları basın açıklamasını hatırlattı. Orada, AK Parti'nin Meclis'e getirdiği anayasa değişikliğinin hukuk devletine karşı bir müdahale olduğunu savunan CHP'lilerin açıklamalarının devamında kötü, çirkin, siyasetin seviyesini ve düzeyini aşağıya çeken bir cümle kullandıklarını belirten Kılıç, "AK Parti'ye anayasa değişikliği yaptırmayız. Çünkü kediye ciğer emanet edilmez' dediler. Evet kediye ciğer emanet edilmez. O yüzden bu millet yetmiş senedir iktidarı CHP'ye emanet etmiyor. Millet bir 70 sene daha geçse bu emaneti CHP'ye vermeyecektir." ifadelerini kullandı. Kılıç bu sözleri üzerine salondakilerden uzun süre alkış aldı.

İçinde 'halk' ibaresi yer alan CHP'nin tüm mücadelesinin halka karşı olmasını anlamadığını belirten Kılıç sözlerine şöyle devam etti: "Bir partinin adında halk ibaresi olacak ama cumhurbaşkanını halkın seçmesine, anayasa değişikliklerini halkın oylamasına karşı koyacak. Hadi canım oradan. Milletin seçtiği iktidarı yok sayan bu anlayış, aslında demokrasiyi yok sayıyor. Bu milletin iş başına getirdiği milletvekillerinin anayasa değişikliği yapamayacağını söyleyen muhalefet anlayışı, aslında TBMM'ye ağır bir hakarette bulunuyor. Kendilerine neyin doğru neyin yanlış olduğuna milletin karar vermesini söylüyoruz. Ama onlar ısrarla 'hayır' diyor. Tıpkı 2007'de 'Bu halk cumhurbaşkanı seçemez' dedikleri gibi, bugün de anayasa referandumunda oy kullanamayacağını düşünüyorlar. Bilmiyorlar ki bu halk gecenin alaca karanlığında ak sütün içindeki ak kılı seçebilecek kadar gözü keskindir."

MHP'nin ise daha anayasa değişikliği teklifini götürmeden olumsuz tavır sergilemeye başladığına işaret eden Kılıç, "Daha ne diyeceğimizi bilmeden, anayasa değişikliği çalışmamızı inceleme zahmetinde bile bulunmadan, 'Gelirler, bir bardak çay içer ve geri dönerler' sözlerini kullandılar. Bu nasıl iştir. Türk milleti adına milliyetçilik yapacaksın, anayasa değişikliğini bu millete götürmeye ve oy kullanmasına karşı duracaksın. Bunun neresi milliyetçilik, neresi halkçılık, neresi cumhuriyetçilik. Biz bu milletin değerlerini CHP ve MHP'ye bırakamayız." diye konuştu.

 

Etiketler :