CHP o ölümü Meclis'e taşıyor

CHP o ölümü Meclis'e taşıyor

CHP, nereden geldiği belirlenemeyen mermiyle hayatını kaybeden küçük kızın ölümünü Meclis'e taşıyor.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, hem Edanur Avcı'nın ölümünü hem de Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ'den atılan işçilerin durumunu TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna taşıyacaklarını söyledi.

Ersin, CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur ile birlikte, yaklaşık bir hafta önce 4 yaşındaki Edanur Avcı'nın, ''nereden geldiği belirlenemeyen mermi''nin isabet etmesi sonucu başından vurularak ölmesiyle ilgili inceleme yapmak üzere geldiği Karabük'te, küçük kızın ailesi, Safranbolu Kaymakamı ve Karabük Valisini ziyaret etmesinin ardından partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Safranbolu'da, ''aymazlık sonucu küçük kızın hayatını kaybetmesine seyirci kalamayacaklarını'' ifade eden Ersin, şöyle konuştu:

''İnsanların yaşadığı evlerin olduğu bölgeye yakın mesafede askeri atış alanı yerleştirilmiş olması büyük sorumsuzluktur. Çünkü en uzak ev yaklaşık bin, bin 200 metre uzaklıkta, kaldı ki, bu silahların menzilinin 3-4 kilometre olduğunu biliyoruz. 20 yaşındaki, eline silah almamış gençlerin eline yüksek tahrip gücü olan otomatik silahları verip atış yaptırmak, çevrede yaşayan insanların yaşamını düşünmeden tehlikeye sokmak ciddi sorumsuzluktur. Bu sorumsuzluk sonucu küçük Edanur yaşamını yitirmiştir ve bu sorumluluğu birinin yüklenmesi gerek. Alay komutanı ile görüşmek istedik, geleceğimizi 2 gün önceden bildirdik, izne ayrılmış ve yerine kimin baktığını da tespit edemedik. Devletin memuru milletvekiliyle görüşmezlik edemez, bu şekilde oluyorsa ortada sorun var.''

Ersin, alay komutanının komisyona çağrılmasını isteyeceklerini de söyledi.


-KARDEMİR'DEKİ İŞ AKİTLERİ FESHEDİLEN İŞÇİLER-


KARDEMİR'de, ''sendika değiştirdikleri'' için çalışanların işten çıkarıldığını ifade eden Ersin, şöyle dedi:

''Bu işçiler 1995'de fabrikanın yaşamını sürdürmesi, kapatılmaması için kıdem tazminatlarından fedakarlık etmişlerdir. O zaman '1' lira gibi sembolik bedelle KARDEMİR işçilere ve çalışanlara emanet edilmiştir. İşini, ekmek teknesini bu kadar candan seven insanların uyduruk birtakım nedenlerle işten atılmaları acı durumdur ve insanlık sorunudur. Çünkü işten atılan işçinin sadece kendisi değil, eşi ve çocukları da zarar görüyor. O nedenle bu konunun da insanlık sorunu, insan haklarına aykırı olması, hatta yaşam ve beslenme hakkını ihlal etmesi nedeniyle Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna taşınması için mücadele edeceğiz. Bu zulme bir an önce son verilmelidir, yoksa sorun giderek büyüyecek.'' AA

Etiketler :