CHP'den ÖSYM için araştırma önergesi

CHP'den ÖSYM için araştırma önergesi

CHP, 'ÖSYM'nin yaptığı hataların nedenlerinin belirlenmesi' amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, ÖSYM'nin, geçen yıla kadar en güvenilir kurumlardan biri olma özelliğini koruduğu belirtildi.

Gerekçede, şu ifadelere yer verildi:

''Özellikle son 2 yıl içinde KPSS'de kopya, YGS'de şifreli ve hatalı soru kitapçığı basma gibi ardı arkası kesilmeyen skandallar, ÖSYM'nin profesyonelliğinin ve yaptığı sınavların gizlilik, eşitlik, adalet gibi prensiplerine ne kadar uyduğunun sorgulanmasına neden olmuştur.

İmza attığı tüm hata ve skandallarına rağmen devletin en üst düzeyinden destek görmesi ve kuruluşundan bugüne kadar yaptığı sınav ihalelerini alan tek firma ile sağlıksız ilişkilerinin saptandığı Cumhurbaşkanlığı Devlet Deneteme Kurulu raporlarının göz ardı edilmesi de ÖSYM'nin hatalarının artarak devam etmesine neden olmaktadır.

Türkiye'de milyonlarca insanımızın kariyerini, gençlerimizin geleceğini ilgilendiren sınavların bundan sonra ÖSYM tarafından yapılıp yapılmayacağının belirlenmesi, bugüne kadar yapılan hataların nedenlerinin tespit edilmesi, bunlara yönelik çözüm yollarının oluşturulması amacıyla bir araştırma komisyonu kurulması kaçınılmazdır.''

Kaynak: AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.