Kılıçdaroğlu: Kendisi partimizin üyesi değil

Kılıçdaroğlu: Kendisi partimizin üyesi değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kurultaya saatler kala önemli açıklamalarda bulundu.

Bu kurultayla CHP’de nasıl bir değişim olacak?
CHP’de kadınlar daha fazla aktif siyasete girecekler. Onların önü açılıyor. Kadın kontenjanını yükseltmeyi düşünüyoruz. Gençler siyasete daha fazla girecekler. Gençlik kotası getiriyoruz. Bununla ilgili önemli değişiklikler var. Bir diğer önemli değişiklik bu kurultayda kabul ettiğimiz yeni tüzükle beraber Türkiye’de demokrasi getirmenin de yolunu açıyoruz. Önce kendi tüzüğümüzü değiştirerek parti içi demokrasiyi güçlendiriyoruz bunun arkasında umuyoruz diğer partiler örnek alır ve Türkiye’de demokrasi de daha fazla güçlenmiş olur.
 
 
26 Şubat’ta yapılacak kurultayın basına açık 27 Şubat’ta yapılacak kurultayın basına kapalı olacağı konuşuluyor. CHP’de bir sorun yoksa 27 Şubat neden basına kapalı yapılacak?
İki kurultay da basına açık yapılacak. İkisinde de herhangi bir sorun yok. Arzu edenler gelirler.
 
 
CHP’nin Mustafa Sarıgül’le ilgili görüşü nedir? Sayın Sarıgül başlattığı Türkiye Değişim Hareketi’nden CHP için vazgeçtiğini söyledi. Sayın Kılıçdaroğlu çok iyi bir rüzgar almıştı dedi...
 
Sayın Sarıgül başarılı bir Belediye Başkanı. Saygıyla karşılıyoruz. Kendisi partimizin üyesi değil. Kendisinin bir başvurusu da yok şu anda. Dolayısıyla kendisini başarılı bir Belediye Başkanı olarak görüyoruz.
 
Başvuru yaptığı takdirde bakışınız ne olur?
Onu parti meclisimiz değerlendirecektir. Çünkü Sayın Sarıgül’ün partiye dönmesiyle ilgili karar parti meclisine aittir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.