PKK'nın etnik çatışma planı devrede

PKK'nın etnik çatışma planı devrede

İstanbul Zeytinburnu'nu hedef bölge seçen terör örgütü yanlıları aynı planı ikinci kez devreye koydu. Yetkililere göre örgüt, bu saldırılarla kozmopolit yapıya sahip ilçedeki etnik grupları karşı karşıya getirmeyi amaçlıyor.

Terör örgütü PKK sempatizanları, geçtiğimiz temmuz ayında Türk-Kürt çatışması çıkarmak için İstanbul Zeytinburnu'nda çeşitli eylemlerde bulundu.

Sahneye konulan plan polisin çabasıyla engellenirken, olaylarda gözaltına alınan 60 kişiden 13'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eylemlerin, hazırlanışı ve uygulanışı itibarıyla İnegöl ve Dörtyol'daki olaylara bire bir benzediği istihbarat raporlarına yansıdı. Zeytinburnu'nu hedef bölge seçen terör örgütü yanlıları aynı planı ikinci kez devreye koydu.

İlçede son 9 günde 3 bombalı saldırı düzenlendi. Emniyet yetkililerine göre örgüt, bu saldırılarla kozmopolit yapıya sahip ilçedeki etnik grupları karşı karşıya getirmeyi, burada çıkacak çatışmayı ülke geneline yaymayı amaçlıyor.

Zeytinburnu'nda Türkler, Kürtler, Rumeli göçmenleri, Tatarlar, Afganlar, Arnavutlar ve Çeçenler gibi etnik yapılar yoğun olarak bulunuyor. Yetkililer, temmuz ayındaki ilk saldırılarda özellikle bu tür etnik hemşeri derneklerinin hedef seçildiği bilgisini veriyor.

İlçedeki son 9 gündeki saldırılar ise şöyle: 5 Kasım'da yüzleri maskeli örgüt yandaşları Yeşiltepe Mahallesi'nde toplanarak çevredeki araç ve dükkânlara saldırdı.

Grup daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığı ile CHP'nin minibüsüne molotofkokteyli atarak kaçtı. Olayla ilgili 16 kişi tutuklandı. 11 Kasım'da Çırpıcı Mahallesi Yeşilyol-B Sokak'taki aracın altına bırakılan ses bombası saat 23.45 sularında patladı. Olay Yeri polislerinin yaptığı inceleme sonucu, bombanın el yapımı, parça ve basınç tesirli, fitil ateşlemeli bomba olduğu tespit edildi.

En son alınan bir ihbarla Sümer Mahallesi 27. Sokak'ta zaman ayarlı parça tesirli bomba, yetkililerce imha edildi. Öte yandan İlçede Terör, İstihbarat, İlçe Emniyet ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 24 saat hazır bulunduruluyor.

Bölgenin çeşitli noktalarında 50 direkte bulunan 200 Mobese kamerasının sayısı da artırılacak.

Yüksek teknolojili Mobese kameralarının sayısının 300'e çıkarılacağı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.