"Referanduma gidelim, götürmezsen..."

"Referanduma gidelim, götürmezsen..."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendiriyor...

İşte konuşmasından satırbaşları;

KADINA ŞİDDET

Onlar şiddetin kurbanı olmak istemiyorlar. Onlar Mustafa Kemal'in Türkiye'sinde özgür bir birey olmak istiyorlar. Kadın erkek eşitliğini istiyorlar. Biz kadın erkek eşitliği dediğimiz zaman, Sayın Başbakan, 'Ne eşitliğinden bahsediyorsunuz' demiş. Hayır diyecek olan sizlersiniz. Kadın için bu toplumda özgür bir alan yaratmak zorundayız. Toplumun yarısını baskı altına almak ve şiddet uygulamak bize yakışır mı? CHP tüm kadınların evidir ve evi olmak durumundadır.

Özellikle son yıllarda kadına yönelik şiddette yüzde bin 400'lük artış olmuştur. Bunun toplumsal olarak sorgulanması lazım. Bu yapıyı Türkiye kaldıramaz. Her gün gazetelerde bu haberlerle karşılaşıyoruz. Kadını korumalıyız. Yasal güvenceliğe almalıyız.

Yeri geldiği zaman derler ki, Cennet anaların ayağı altındadır. O zaman sormak lazım. Bu şiddetin sebebi ne?

BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ, İZMİR BİZİMDİR BİZİM KALACAK

Bu sabah aldığım ilk telefon İzmir Belediyesi'ne yapılan baskınla ilgili. Şunun altını çiziyorum. Eğer temiz belediye aranacak ve örnek gösterilecekse, o da İzmir Anakent Belediyesidir. Baskıyla İzmir'i nasıl elegeçirebiliriz?

Eğer kadınlar söylüyorsa baskılar bizi yıldıramaz diye. Hiç kimse bizi yıldıramaz. Şuanda 52 tane vergi müfettiği belediyenin hesaplarını inceliyor. 20'ye yakın bilirkişi İzmir'e karabasan gibi çökmüş. Hesap vermekten kokrmayız ama baskıya asla izin vermeyiz.

İzmir üzerinde oynlar oynanaıyor. Her İzmirli'nin bunu bilmesini isterim. Sizin seçtiğiniz belediyeye baskı uyguluyorlar. Bilgi istiyorsanız her türlü bilgi verilir. Sabahın 06:00'sında belediyeye baskın yapacaksınız. Bu anlayış nedir? Bu çağdışı kafa hangi anlayıştadır? Baskılar daha gelecek ama her baskı bizi daha da bileyecektir.

Herşeyi yakından takip ediyoruz. Bir Genel Başkan Yardımcımız İzmir'e gittiler. O savcının nereden ve hangi gerekçeyle oraya getirildiğini de çok iyi biliyoruz. Gün gelecek devran dönecek. Birileri bunun hesabını verecek.

VAN DEPREMİ

Türkiye'nin pek çok sorunu var. Bir deprem acısı yaşadık. Erciş ve Van'da insanlarımız binaların altında kalarak hayatlarını kaybettiler. Beni sevindiren bir olay var. Biz tasada ve kıvançta beraber olduğumuzu bu acı dolayısıyla gösterdik. Tüm Türkiye'nin kalbi Erciş ve Van için attı. Birileri bölmek istedi ama Türkiye Van'a kilitlendi.

Olayın hemen ertesinde, hiç kimse yokken iki tane CHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi, Genel Başkan Yardımcısı Erciş ve Van'daydı. CHP ne yaptı diyorlar? CHP'li belediyeler tek yürek çalıştı. Kadın kollarımız gitti. Türkiye'nin her tarafından yardımlar geldi. Ama CHP olarak bizler ayrı depo oluşturduk. Hiç bir kargaşa çıkmadı.

Sayın Cumhurbaşkanı'nın gidip kaldığı çadırı Kartal Belediyemiz kurdu. Biz deprem olayına gerçekten yüreğimizi koyduk. İlk arama kurtarma ekibini özel uçakla gönderen İzmir Anakent Belediyesidir. 55 kişiyle oraya gitmiştir. Biz bunların reklamını yapmıyoruz. Neden? Bizim yüreğimizde insan sevgisi var.

İZMİR BELEDİYESİ'NE BASKIN

Burada ben bir çağrı yapmıştım. Yine ayakları yerden kesildiği zaman bizim CHP'li belediyeleri suçlamıştı. CHP'li belediyeler aracılığıyla PKK'ya para aktarılıyor demişti. Açıkladı mı? Kim palavracı şimdi? Açıklamazsan gensoru vereceğiz dedim. Gensoru verdik. Şimdi sesleniyorum Başbakan'a, o gensoru görüşülürken gel de söyle bakalım hangi belediye o CHP'li belediye. Eğer söylemezsen sen palavracı Recep'sin kusura bakma.

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Biz kolay askerlik konusunda bir şey söyledik seçim meydanlarında. Durumu iyi olan ailelerden para alınacaktı. Bizim bu önerimize Recep Tayyip Erdoğan, fakir çocukları var nasıl bedel ödeyecekler dedi. Ardından da ben Tayyip Erdoğan olarak böyle bir sorumluluğun altına giremem. Parası olan var olmayan var. Seçimden sonra referanduma götürürz. Şimdi açıklandı 30 bin TL galiba. Parası olmayan askere gidecek. Parası olan bastırıp parayı kurtulacak. Garibanın çocuğu askere, varlıklının çocuğu 30 bin karşılığında al teskere. Adam gibi adamsan, palavracı değilsen, doğru konuşuyorsan, bu yasayı referanduma götürelim. Milletin iradesine gidelim. Millet evet diyorsa sorun yok.

Referanduma götürebilir mi? Eğer referanduma götürmezsen senin ünvanın palavracı Recep'tir. Kusura bakma.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.