CHP'de Baykal'ın kalesine operasyon

CHP'de Baykal'ın kalesine operasyon

CHP yönetimi, seçim öncesi yarım bıraktığı Antalya operasyonunu dün tamamladı: Antalya il yönetimi düşürüldü

Deniz Baykal'a yakınlığıyla bilinen Antalya il yönetimi, 12 üyenin istifası sonucu düştü. İstifaya yanaşmayan Antalya İl Başkanı Ahmet Özer Ülken de böylece görevden uzaklaştırılmış oldu. Parti kulislerinde, istifaların genel merkezin baskısı sonucu gerçekleştiği belirtiliyor. Yeni il başkanlığı için genel merkeze yakın Tuncay Ercenk, Vahap Tuncer ve Zeki Başaran'ın isimleri geçiyor.

BAYKAL MÜDAHELE ETMİŞ CHP GERİ ADIM ATMIŞTI

Zaman Gazetesi'nden Habib Güler'in haberine göre, Ülken, görevden düşürüldüğüne yönelik kendisine bir tebliğde bulunulmadığını, görevinin başında olduğunu savundu. Ancak CHP kaynakları, istifalarla yönetimin düşürüldüğü bilgisini doğruluyor. Genel seçimler öncesinde de, yönetim kurulu üyelerinin istifa ettirilerek yönetimin düşürülmesi girişiminde bulunulmuş, ancak Baykal'ın müdahalesi üzerine geri adım atılmıştı. Son operasyonun perde arkasında, Baykal'ın parti yönetimine karşı yürüttüğü muhalefet çalışmalarının etkili olduğu ifade ediliyor. Baykal, CHP'nin seçimlerde başarısız olduğunu savunmuş, Kılıçdaroğlu ile yemin krizi konusunda yaptığı baş başa görüşmenin ayrıntılarını medyaya sızdırdığı için yönetimin tepkisini çekmişti.

4 İLE OPERASYON

Antalya'nın yanı sıra Van, Siirt ve Ankara il başkanlıklarında da operasyon yapıldığı öğrenildi. Van'da il başkanı görevden alınmadı ancak yönetim kurulu üyeleri istifa ettirildi. Siirt'te önceki gün yeni bir il başkanı atandı ancak geri çekilerek eski il başkanı tekrar göreve getirildi. Ankara'nın Yenimahalle ilçe yönetim kurulu da istifalarla düştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.