CHP'den TİKKO'nun kurucusuna anma

CHP'den TİKKO'nun kurucusuna anma

CHP Çukurova ilçe başkanlığı, terör örgütü Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist (TKP-ML) ve Türkiye İşçi Köylü Kurtuluş Ordusu (TİKKO) elebaşısı İbrahim Kaypakkaya için anma programı düzenledi.

Terör örgütünün özellikle Tunceli ve çevresinde onlarca askeri şehit eden ve son 3 yıldır PKK ile işbirliği de yaparak çok sayıda eylemi gerçekleştirip onlarca askeri şehit ettiği biliniyor. Aynı terör örgütü elebaşısının ölüm yıldönümünde yürüyen ve polisin gözaltına aldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktığı Halkevleri bölge sorumlusu Y.Ç. ile A.K.B.'nin de CHP'deki etkinlikte yer aldığı belirlendi. www.gazetehalkim.com adlı internet sitesinde yayınlanan bilgilere göre, etkinlikte Mustafa Kemal Atatürk ile tüm devrim ve demokrasi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Sitedeki bilgilere göre CHP Çukurova İlçe Başkanı Mehmet Çelebi, anma töreninin CHP'de bir ilk olduğunu belirterek, bunun partisinin son yıllardaki değişen çizgisini yansıttığını söyledi.

68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan da Türkiye'nin yakın tarihinin en ilginç seçimini yaşayacağını kaydetti. Targan, "AKP bu seçimi de kazanır ve yeniden siyasal erkin tepesine oturursa hiç kuşkunuz olmasın cumhuriyetin yönü değişecektir. Tek çıkar yol, tüm muhalefet güçlerini ortak bir paydada bir araya getirip sandığa tek bir yumruk olarak gitmektir." dedi. Bu arada, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü TKP/ML elebaşısı İbrahim Kaypakkaya'yı anma yıldönümünde yürüyen 25 kişiyi gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen 25 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.