PKK'lılar saygılı çocuklar!

PKK'lılar saygılı çocuklar!

2 gün önce PKK'lı teröristlerin kaçırdığı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün yaşadıklarını anlattı.

PKK tarafından kaçırılıp yaklaşık 48 saat sonra serbest bırakılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün yaşadıklarını anlattı.

Başından beri kaygılı olmadığını ve bunun propaganda amaçlı bir eylem olduğunu tahmin ettiğini ifade eden Aygün, şunları söyledi:

"Fakat PKK'nın elinde başta Kaymakamımız olmak üzere askerler ve sivil bazı insanların olduğunu biliyoruz. Bu insanlarında sorunlarının gündeme gelmesi ve onların da hürriyetlerinin sağlanması talebinin kamuoyunda daha güçlü şekilde dile getirilmesi için böyle bir kötü olayın iyi bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. Onların deyimi ile bu bir misafirlikti. Sorunun bu vesile ile gündeme gelmesi için bu kötü olayın iyi bir başlangıç olmasını temenni ederim."

'SAYGILI ÇOCUKLARDI'

Özel bir televizyon kanalına konuşan Aygün bir süre sonra kameraların karşısına geçti.

PKK'lıların kendisine iyi davrandığını belirten Aygün kendisini kaçıran teröristler için "Saygılı çocuklardı" ifadesini kullandı.

PKK'lı teröristlerin kendisinden yardım istediğini söyleyen Aygün kendilerine yardım edeceğine bu savaşın durması için çalışacağına söz verdiğini de sözlerine ekledi.

Sağlık durumunun iyi olduğu ve herhangi bir sıkıntı olmadığını söyleyen Aygün, "Bunun provakatif bir eylem olduğunu ve serbest bırakılacağımı biliyordum. Umarım bu PKK'nın elinde hürriyetinden mahkum olan sivil ve asker insanların durumlarının da gündeme gelmesine vesile olur" diye konuştu.

'EYLEMİ YAPAN GENÇLER BU ÜLKENİN ÇOCUKLARI'

Aygün şunları kaydetti: "Bana yönelik herhangi bir tehdit yok. Son derece saygılı ve anlayışlı bir muamele var. İki günlük dağ maceram bu akşam sona erdi. Bu eylemi yapanlar siyasi propaganda olarak yaptığını ifade etti.'

İki günlük dağ maceram akşam 17.00'de sona erdi. Örgüt bu eylemi siyasi propaganda olarak yaptığını söyledi. Bu eylemi yapan genç arkadaşlar, bu ülkenin çocukları. Bu eylemle barış mesajı vermek istediklerini söylediler. Daha fazla rol üstlenmem için ricacı oldular. Bütün partilerin daha fazla çaba harcaması istediklerini söylediler. Dağdaki 18-25 yaş arası oluşan bir grupla muhatap oldum. Tek yolun 4 partinin bir araya geleerek barış için bir şeyler yapılması gerektiğini söylüyorlar. Gençler eve dönmek istiyorlar. Son derece saygılı bir muamele gördüm."

İFADE VERMEYİ KABUL ETMEDİ

Vali Taşkesen'in açıklamasının ardından bölgeden Hüseyin Aygün'ün savcıya ifade vermeyi kabul etmediği bilgisi geldi.
Edinilen bilgiye göre Hüseyin Aygün, serbest bırakılmasının ardından Torunoba, karakoluna giderek savcıyla telefonla görüştü. Aygün'ün görüşmede "Ben milletvekiliyim, ifade vermeyeceğim. Gerekli açıklamayı daha sonradan yapacağım" dediği öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.