CHP ve MHP'yi Kızdıracak Anket

CHP ve MHP'yi Kızdıracak Anket

CHP ve MHP'li Siyasiler Anayasa Paketine karşı çıkarken, tabanları yoksa destek mi veriyor?

"Muhalefet partilerinin tabanlarından da bize destek var"

 

AK Parti Grup Başkanvekili Canikli: "Anketler bunu gösteriyor"

Partisinin 'Türkiye Buluşmaları Konferansı' kapsamında Gaziantep'e gelen AK Parti Giresun Milletvekili ve AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, Anayasa değişikliği konusunda, ''Muhalefet partilerinin tabanlarından da büyük bize destek var. Yapılan anketler bunu gösteriyor. CHP'nin tabanından minimum yüzde 15-16'lık bir destek var bu pakete. MHP'nin desteği yüzde 25'lere kadar çıkıyor'' dedi.

 

Partisinin 'Türkiye Buluşmaları Konferansı' kapsamında Gaziantep'e gelen AK Parti Giresun Milletvekili ve AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli,

basın mensuplarının Anayasa değişikliği konusundaki soruları üzerine, değişikliğine ilişkin 30 maddeden oluşan paketin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulduğunu ve her şeyin meclisin takdirinde olduğunu söyledi.

 

''MUHALEFET ENGELLEMEK İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİRE BAŞVURACAK''

Nurettin Canikli, "Gelecek hafta sonuna kadar komisyon çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz. Yani belki Cuma günü de çalışma ihtiyacı ortaya çıkabilir. Sonraki haftada Salı günü anayasa paketinin görüşmeleri başlayacak. Orada da biz 13-14 günlük bir iş süresi tahmin ediyoruz. Çünkü öyle gözüküyor. Ama şunu da söyleyeyim muhalefet engellemek için her türlü tedbire başvuracak. Bu nedenle bir maddenin görüşülmesi yaklaşık 3 saat sürecek diye tahmin ediyoruz. Bizim yaklaşık 90 çalışma saatine ihtiyacımız var. Bu da kesintisiz 15 iş günü anlamına geliyor. Ara vermeyi de düşünmüyoruz. Bitene kadar genel kurulda görüşmelerin tamamlanmasını hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

 

''MUHALEFET PARTİLERİNİN TABANLARINDAN DA BÜYÜK BİZE DESTEK VAR''

"330 konusunda herhangi bir sıkıntımız veya öyle bir kaygımız yok" diyen Canikli, "Zaten parti olarak hem sayımız yeterli, ayrıca diğer partilerden de ciddi anlamda destek alacağımızı umuyoruz. Bunu açıkça deklare eden arkadaşlarımız da var. Muhalefet partilerinin tabanlarından da büyük bize destek var. Yapılan anketler bunu gösteriyor. CHP'nin tabanından minimum yüzde 15-16'lık bir destek var bu pakete. MHP'nin desteği yüzde 25'lere kadar çıkıyor. Siyasi partilerin yönetimlerinin dolayısıyla tabanlarından gelen bu baskıya uzun süre direnebileceklerini tahmin etmiyoruz. Mutlaka bunu dikkate alacaklardır. Aksi halde kendileri siyasi açıdan bir sıkıntıyla karşı karşıya kalabilirler. Temennimiz referandum. Biz vatandaşın kamuoyunun görüşünün alınmasını mutlaka istiyoruz. Bu da referandum anlamına geliyor, inşallah öyle olacaktır" diye konuştu. Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP (AHT)

 

 

Etiketler :